• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Alleen Serena Williams weet als tennismoeder wat ze nog kan bereiken"

  Serena Williams kan Kim Clijsters opvolgen en na haar zwangerschap opnieuw een groot toernooi winnen.

  Serena Williams kan Kim Clijsters opvolgen en na haar zwangerschap opnieuw een groot toernooi winnen.

  Serena Williams heeft op Wimbledon straks de kans om haar eerste grandslamtoernooi te winnen sinds haar zwangerschap. Kim Clijsters deed het haar voor. "Alleen Serena weet wat het beste is voor zichzelf", vertelt onze landgenote aan het Britse persagentschap Reuters.

  Serena Williams werd in september vorig jaar moeder op een leeftijd van 36. Na een reeks gezondheidsproblemen werkt de Amerikaanse ex-nummer 1  nu nog maar haar 4e toernooi af. De weg naar de finale ligt open, ze kan voor de 8e keer Wimbledon winnen en zo Kim Clijsters opvolgen als mama-winnares.

   

  Clijsters kan perfect de speciale situatie van de jongste Williams inschatten. "Serena kent alle details van het moederschap, haar entourage niet", vertelt Clijsters, die zelf het levende bewijs is dat moeder zijn en tennissen op topniveau kan.  Clijsters zelf won na haar eerste zwangerschap nog 3 keer een grandslamtitel en werd daarmee de eerste vrouw sinds 1980 die dat deed.

  Kim Clijsters won na haar eerste kindje nog drie Grand Slams, waaronder de Australian Open in 2009.

  Kim Clijsters won na Jada nog 3 GS-titels, waaronder de Australian Open in 2009.

  "Een coach weet enkel hoe een tennismoeder fysiek opnieuw aan de top geraakt"

  Clijsters beweert dat alleen een moeder weet hoe ze opnieuw aan de top terecht kan komen. "Niemand anders dan Serena zelf weet hoe ze weer de toptennisster van vroeger kan worden. Haar coach Patrick Mouratoglou en fitnesscoach kennen het gevoel niet.  Zij weten slechts hoe ze fysiek weer in de vorm geraakt van voor haar bevalling." 

   

  Clijsters wil jonge sporters aanmoedigen om niet bang te zijn voor het moederschap tijdens hun carrière: "Je kan ze niet dwingen. Iedere sporter moet dat voor zichzelf uitmaken. Ik volgde mijn instinct en koos bewust voor een kindje op mijn 24e."

   

  Momenteel zijn er minstens 7 moeders in de top 200 van de WTA-ranking.