• home
 • video
 • pas verschenen

  Griezmann over halve finale: "Sleutel tot succes ligt bij de verdediging"

  Antoine Griezmann

  Griezmann scoorde dit WK al 3 goals.

  Morgen is het zover: dan spelen de Rode Duivels hun halve finale tegen Frankrijk. Antoine Griezmann voelt zich steeds beter en beter en weet naar eigen zeggen de sleutelfactor voor de match van morgen liggen: "We moeten zien dat we verdedigend goed werk leveren."

  "Aan ons om de Belgische zegereeks te stoppen"

  Spanning troef voor de Belgische en Franse voetbalfans, maar ook (een beetje) voor Antoine Griezmann. "Het wordt voor mij, maar ook voor de andere spelers, de eerste keer in de halve finale van een WK. Het is mooi, maar er is ook wel wat spanning", vertelt de spits in een interview met de Franse voetbalbond (FFF).

   

  "De oefenwedstrijd tegen de Belgen in het Stade de France in 2015 verloren we nog (3-4, red). Bij België hebben ze Eden Hazard, een geweldige speler met veel vertrouwen", weet de Fransman. "We moeten goed de videobeelden analyseren en op basis daarvan onze eigen tactiek opstellen. België is bezig aan een uitstekende zegereeks, maar het is aan ons om die reeks te stoppen."

   

  Over zijn eigen vorm is Griezmann best tevreden. "Ik ben bescheiden aan het toernooi begonnen, maar ik voel me steeds beter en beter. Ik houd van matchen zoals deze halve finale. Ik recupereer ook steeds sneller, dus het vertrouwen zit goed."

  "Eerste 15 minuten na de aftrap en na de rust zijn essentieel"

  "De sleutel tot succes in de match? Een goede verdediging", weet de Atletico-aanvaller. "We moeten de match goed zien te controleren, we moeten goed verdedigen en onze kansen creëren, al zullen dat er niet veel worden."

   

  "Het zal belangrijk zijn om goed aan de wedstrijd te beginnen. De eerste 15 minuten na de aftrap en na de rust zullen van cruciaal belang zijn. We zijn al blij dat we hier in de halve finale staan, het WK is tenslotte maar om de 4 jaar."

   

  Met Hugo Lloris en Thibaut Courtois staan misschien wel de beste 2 doelmannen van het toernooi op het veld. "We weten dat Llorris altijd in vorm is op de grote momenten. Hij behoort tot de beste doelmannen ter wereld", besluit de Fransman.

  De sleutel tot succes in de match? Een goede verdediging.

  Antoine Griezmann