• home
 • video
 • pas verschenen

  "Glorie aan Oekraïne" komt scout Vukojevic duur te staan

  Ognjen Vukojevic, naast bondscoach Zlatko Dalic, mag ophoepelen.

  De Kroatische Voetbalbond heeft zijn scout, Ognjen Vukojevic, twee dagen voor de halve finale tegen Engeland ontslagen. Hij betaalt het gelag voor de omstreden video - "glorie aan Oekraïne" - na de zege tegen Rusland.

  Kroatië kegelde gastland Rusland in de kwartfinales uit het WK na strafschoppen. Na die nagelbijter verspreidden verdediger Domagoj Vida en scout Ognjen Vukojevic, vroeger ploegmaats bij Dinamo Kiev, een  video met enkele beladen boodschappen: "Glorie aan Oekraïne" en "dit is een zege voor Dinamo Kiev en Oekraïne".

   

  Bij de Russen schoot de videoboodschap in het verkeerde keelgat, ook al probeerde Vida de schade nog te beperken door te verklaren dat het "maar een grap was". De centrale verdediger van Kroatie kwam er vanaf met een waarschuwing van de FIFA.

   

  Maar bij Vukojevic blijft het niet bij een waarschuwing: de scout wordt twee dagen voor de halve finales op staande voet ontslagen. "De Kroatische bond biedt zijn excuses aan bij de Russische bevolking voor de daden van een lid van de Kroatisch staf", klinkt het nog.

   

  Vukojevic (34) sloot in 2014 zijn interlandcarrière bij Kroatië af. Hij kwam 55 keer in actie voor de nationale ploeg.