• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Op de klim hebben we wellicht zege en geel verloren"

  Quick-Step

  De ultieme jump van Gilbert (r) volstond niet voor het geel.

  Bijna viel het geel niet over de schouders van Greg Van Avermaet, maar over die van een andere Belg. Philippe Gilbert was achteraf dan ook ontgoocheld. "Ik wist bij het eerste tussenpunt dat het speelbaar was."

  Quick-Step zat min of meer op de marstabel van BMC, tot het eerste klimmetje. "Daar hebben we het verloren. We werden uit elkaar geslagen en het was nog te ver van de finish, dus we moesten wachten. Dat heeft ons misschien de zege en de gele trui gekost."

   

  Gilbert mocht in 2011 al 1 dag proeven van het geel, maar een 2e dag is hem dus niet gegund. "We dachten eigenlijk vooral aan de zege, maar toen we bij het eerste tussenpunt maar op 6 seconden zaten, wisten we dat het geel er toch nog inzat. Maar uiteindelijk is het niet gelukt."