• home
 • video
 • pas verschenen

  Gele trui Sagan heeft offday: "Het kan niet alle dagen feest zijn"

  Peter Sagan

  Peter Sagan buigt verslagen het hoofd.

  Het gele rijk van Peter Sagan duurde uiteindelijk maar 1 dag. De winnaar van de 2e etappe kon het tempo van zijn team Bora-Hansgrohe niet volgen. "Ik had een lastige dag."

  Je zou verwachten dat Peter Sagan met zijn grote motor een van de drijvende krachten bij zijn ploeg had moeten zijn, maar niets was minder waar. Sagan stond al vroeg of barsten en ging wat later op een hellend stuk ook onherroepelijk overboord.

   

  "Ik ben een beetje moe", zei Sagan daar achteraf over. "Ik moest na 25 kilometer lossen. Ik had een moeilijke dag, een jour sans. Ik vind het jammer voor mijn ploegmaats, maar ik heb toch mijn best gedaan. Het was leuk het geel te dragen, maar het kan niet alle dagen feest zijn."

   

  Sagan ruilt zijn gele trui voor een groen exemplaar, dat hij misschien wel tot het einde van de Tour kan dragen. "We zullen wel zien hoe lang het zal duren. Parijs is nog ver", gooide Sagan er nog een cliché uit. "Ik kijk al uit naar de volgende ritten."