• home
 • video
 • pas verschenen

  Waar zaten Kittel, Greipel en Cavendish? "Lekke band" versus "Ik werd in de wind gezet"

  Marcel Kittel.

  Marcel Kittel kon zijn kansen niet verdedigen door een lekke band.

  Marcel Kittel, Mark Cavendish en André Greipel zijn normaal vaste klanten in de massasprints in de Tour, maar in het openingsweekend konden zij nog geen hoofdrol vertolken. Wat waren hun verklaringen? 

  Kittel: "Shit happens"

  Marcel Kittel reed gisteren rond in het groen, de kleur die hij vorig jaar zo lang droeg dankzij 5 ritzeges. Kittel was weliswaar niet de rechtmatige eigenaar van het groen, maar leider Fernando Gaviria droeg al het geel en Peter Sagan wilde liever in zijn regenboogtrui rondfietsen.

   

  In de slotfase van de tweede rit was de puntentrui van Kittel echter nergens te bespeuren. De Duitser reed lek. "Shit happens", reageerde Kittel.

   

  "Dit is natuurlijk een ontgoocheling. In zo'n finale is het moeilijk om terug te keren, want je verspeelt veel energie. Maar het is wat het is. Die lekke band? Ik sprong over een rotonde en raakte de rand."

  Greipel: "Bora zette me in de wind"

  André Greipel kreeg gisteren een uitgelezen kans om zijn rekening te openen in deze Tour, maar de 35-jarige Duitser kwam niet verder dan de 4e plaats. "Het was een harde finale", vertelde de Lotto-sprinter.

   

  "De Bora-ploegmaats van Sagan zagen dat ik in hun wiel zat. Ze hebben me in de wind gezet. Als ik toen met mijn sprint begonnen zou zijn, dan had ik zeker niets. Ik moest wachten, maar er zat helaas geen topuitslag in."

  Cavendish: "Het ging niet zoals ik gehoopt had"

  Mark Cavendish heeft helemaal een anoniem weekend achter de rug. De Brit finishte als 36e en 35e. "We zaten sowieso te ver om iets te doen", citeert Het Laatste Nieuws de sprinter van Dimension Data.

   

  "Het ging niet zoals ik gehoopt had. Ik denk dat het moeilijk zal worden om Bora en Quick-Step te kloppen. Zij hebben hier een heel sterk blok voor de sprints."