• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-finale voor Engeland of niet, mannenfinale Wimbledon wijkt niet

  Engelse voetbalfans

  De Engelse fans moeten kiezen: finale Wimbledon, of WK-finale.

  Het WK in Rusland heeft de afgelopen weken het (wereld)nieuws gedomineerd. Ook deze week is het WK niet weg te denken op ons scherm. In de schaduw van het WK is de tenniswereld ook in de ban van Wimbledon. Zondag wordt de mannenfinale gespeeld, maar dus de WK-finale.

  De organisatie van Wimbledon bevestigde dat de herenfinale op zondag niet wordt verplaatst, zelfs indien Engeland de finale zou halen. Beide finales worden dus op dezelfde namiddag gespeeld.

   

  De finale bij de mannen op Wimbledon wordt om 15.00u Belgische tijd gespeeld, de WK-finale 2 uur later. Meer dan waarschijnlijk zal er dus een overlapping zijn, wat extra problematisch zou zijn als Engeland zich tegen Kroatië zou plaatsen.

   

  Maar volgens Wimbledon-baas Richard Lewis is er geen probleem. "Een wijziging in het programma van Wimbledon komt er in geen enkel geval. Maar wie graag beide finales wil volgen, hoeft niet te wanhopen. We hebben op de meeste plaatsen gratis openbare wifi, dus wie dat wenst, kan rustig naar het voetbal kijken op zijn telefoon of tablet."

  We hebben op de meeste plaatsen gratis openbare wifi, dus wie dat wenst, kan rustig naar het voetbal kijken op zijn telefoon of tablet.

  Wimbledon-baas Richard Lewis