• home
 • video
 • pas verschenen

  Caudron wint WB-manche driebanden in Porto

  Voor Caudron (archieffoto) is het zijn 19e WB-zege.

  Frédéric Caudron heeft in Porto de vierde wereldbekermache driebanden van het seizoen gewonnen. De nummer 1 van de wereld en regerend wereldkampioen versloeg in de finale de Turk Tayfun Tasdemir (UMB 23) met 40-21.

  In de finale nam Tasdemir, die in de kwartfinale Eddy Merckx (UMB 2) had gewipt, de beste start. Caudron sloeg echter terug en ging na een reeks van elf caramboles met een 23-15 voorsprong de pauze in.

   

  Caudron bleef op zijn elan verder gaan en noteerde nog reeksen van zeven en zes, wat goed was voor een afgetekende overwinning.

   

  Voor de 50-jarige Caudron is het zijn tweede wereldbekeroverwinning in Porto, nadat hij zich in 2016 ook al eens de beste toonde. Eerder dit seizoen won hij de wereldbekermache in het Turkse Antalya. Zijn WB-teller staat nu op negentien.