• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Hermans slaat dubbelslag in Ronde van Oostenrijk

  Ben Hermans (archief) wordt de nieuwe leider in Oostenrijk.

  Ben Hermans (archief) wordt de nieuwe leider in Oostenrijk.

  Ben Hermans (Israel Cycling Academy) heeft in de 3e etappe een einde gemaakt aan de suprematie van Bahrein-Merida in de Ronde van Oostenrijk. De Belg soleerde naar de winst in een rit met aankomst op een col buiten categorie. Hermans neemt ook de leiderstrui over van Visconti.

  In de openingsrit van de Ronde van Oostenrijk was Matej Mohoric (Bahrein-Merida) de sterkste, gisteren zorgde ploegmaat Giovanni Visconti voor een 2 op 2 bij de Bahreinse ploeg.

   

  Vandaag stond de eerste bergetappe op het menu, eentje van 133, 6 km. Bij de laatste klim, de Kitzbüheler Horn, was het grote pak nog steeds samen. Op die slotklim werd het peloton gestaag uitgedund, tot er nog een select groepje renners overbleef.

   

  Ondanks diverse aanvalspogingen geraakte niemand weg, totdat Ben Hermans in de slotkilometer zijn duivels ontbond. De 32-jarige Belg van Israel Cycling Academy kwam solo over de streep, voor Hermann Pernsteiner (Bahrein-Merida) en de Italiaan Dario Cataldo (Astana). Hermans is meteen ook de nieuwe leider.

  "Gelukkig kende ik de beklimming goed"

  Hermans sloeg zijn slag met een late aanval op de slotklim. "Bahrain-Merida legde het tempo heel hoog. Ik hoorde iedereen rond me zwaar ademen, dus ik wist dat zij al over de limiet zaten, en ik zag nog niet echt af", zei Hermans.

   

  "Ik kreeg het pas lastig toen ik aanviel, maar ik had meteen een gaatje op Pernsteiner, dus ik wist dat ik zou winnen. Al was het de laatste kilometer niet makkelijk om zo hard te blijven gaan."

   

  In 2015 was Hermans op de Kitzbüheler Horn al eens tweede geworden.  "Het was mijn geluk dat ik deze beklimming ken. Ik was hier voor 2015 al nog tweemaal opgereden. Een zege boeken op deze klim, dat is voor iedere prof iets bijzonders."