• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona en Sevilla strijden in één wedstrijd om Spaanse Supercup

  Barcelona versloeg Sevilla vorig seizoen met 5-0 in de bekerfinale.

  De strijd om de Spaanse Supercup zal dit jaar niet in 2 wedstrijden, maar in 1 duel beslist worden. Dat heeft de Spaanse voetbalfederatie aangekondigd. Kampioen en bekerwinnaar Barcelona kijkt verliezend bekerfinalist Sevila op 12 augustus in de ogen. Al ligt Sevilla dwars.

  De Spaanse Supercup wordt sinds 1982 afgewerkt in een heen- en terugwedstrijd, maar daar wordt nu dus voor het eerst van afgeweken. Reden daarvoor is de drukke agenda van beide clubs: Sevilla begint op 26 juli aan zijn Europa League-campagne, terwijl Barcelona op 5 augustus een oefenwedstrijd speelt tegen AC Milan.

   

  De Supercup moet nu ook op een neutrale locatie plaatsvinden. De Spaanse voetbalfederatie stelt de Marokkaanse stad Tanger voor, maar moet wachten op goedkeuring van de FIFA. 

   

  Hoewel beide clubs financiële compensaties zullen krijgen voor het niet spelen in het eigen stadion, lijkt Sevilla niet enthousiast over de verandering. In een officiële verklaring op Twitter uitte de Spaanse club z'n ongenoegen. "Sevilla heeft z'n standpunt niet veranderd, de Supercup staat gepland over twee duels en dat is ook hoe Sevilla het wil. De club heeft geen enkel ander voorstel aanvaard."

  Sevilla gaat niet akkoord met de wijziging: