• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan tegen Youri Mulder: "Zou jou nooit op internaat gestuurd hebben"

  Jan tegen Youri: "Ik ben trots dat je het gered hebt in het leven."

  Het vizier van Youri en Jan Mulder, Wesley Sonck en Mo Messoudi staat volledig op Frankrijk-België. In Villa Sporza sprak het kwartet over het mentale voordeel voor België, de supercompensatie, jonge voetballers die op internaat gaan en wie Thomas Meunier nu eigenlijk moet vervangen.

  "Mentaal voordeel voor België"

  Jan Mulder vindt dat de Rode Duivels een mentaal voordeel hebben tegenover Frankrijk. "Zeker. Tegen Brazilië hebben ze immers een horde genomen."

   

  Wesley Sonck: "Het besef is er nu dat ze iedereen aankunnen." "Klopt", zegt Youri Mulder. "Het straalt er vanaf dat de Belgen op expeditie zijn."

   

  Sonck: "Het is de eerste keer dat ik Hazard zo bezig zie. Die winnaarsmentaliteit is er de voorbije jaren niet altijd geweest."

  "Wanneer treedt die supercompensatie dan wel op?"

  De wedstrijden volgen elkaar in een hoog tempo op, maar volgens de analisten van Villa Sporza mag dat geen obstakel vormen.

   

  Sonck: "Fysiek zal Frankrijk weer een grote hap zijn, maar de boost na Brazilië is zo groot dat dat gecompenseerd wordt."

   

  "3,5 dag tussen 2 wedstrijden volstaat", weet Youri Mulder, die het principe van de "supercompensatie" op tafel gooit. Waarna papa Jan vraagt wanneer die supercompensatie precies optreedt.

  Jongere Franse selectie

  De Fransen spelen op dit WK met een jonger team dan de Belgen. Romelu Lukaku was de jongste Rode Duivel tegen Brazilië, bij de Fransen lopen nog heel wat jongere veulens rond.

  "Ik zou Youri niet op internaat gezet hebben"

  Benjamin Pavard is een van de revelaties in het Franse team. De jongeling ging op zijn 10e op internaat om zijn voetbaldroom na te jagen.

   

  Jan Mulder: "Ik zou mijn geliefde zoon Youri nooit op internaat gezet hebben. Ik ben trots op je, dat je het toch gered hebt in je leven, niet 1.000 kilometer van je lieve ouders vandaan."

   

  "Is het niet veel te jong om op je 10e op internaat te gaan? Dit zijn heel wrede mensen."

   

  Sonck: "Het gebeurt zoveel. Die jongens willen dat zelf ook. Zijn dat dan slechte mensen of slechte ouders?"

  "Heel weinig zwakheden bij Frankrijk"

  Mo Messoudi nam de analyse van de Fransen voor zijn rekening. Wat valt hem op?

   

  "Dat er heel weinig zwakheden in het team schuilen. Aanvallend hebben ze wel wat kwaliteit, met Giroud vaak als pivot en Griezmann die errond beweegt."

   

  "Giroud is misschien niet de gevaarlijkste man, maar hij is een aanspeelpunt voor Mbappé en Griezmann en brengt rust in de ploeg."

   

  "Verder hebben ze veel snelheid in de ploeg."

  "Heb je 2 controleurs nodig op het middenveld?"

  "Vermaelen zou meest voorzichtige keuze zijn"

  De vraag in de Belgische 11 is wie de geschorste Thomas Meunier zal vervangen. Is zijn afwezigheid een groot gemis? "Zeker", klonk het unaniem.

   

  Jan Mulder: "Kun je er voor mij Dries Mertens weer inzetten? Ik vind het wrang voor zo'n prachtige speler..."

   

  Messoudi: "Meunier is bij veel goals betrokken, soms zonder de bal aan te raken. Hij is zeer belangrijk. Thomas Vermaelen erbij in de defensie zou de meest voorzichtige keuze zijn."

   

  Sonck: "Bondscoach Martinez zal wel iets uit zijn hoge hoed toveren."

  Filmpje bewijst toffe sfeer in Franse ploeg

  De dag van de Belgen: veel internationale pers