• home
 • video
 • pas verschenen

  Interim-bondscoach Hierro beëindigt samenwerking met Spaanse bond

  Fernando Hierro werd met Spanje in de 1/8e finales van het WK uitgeschakeld door Rusland.

  Fernando Hierro heeft het aanbod van de Spaanse bond om opnieuw sportief directeur te worden, afgeslagen. Op het WK was Hierro bondscoach ad interim bij Spanje na het ontslag van Lopetegui. 

  Fernando Hierro werd net voor het WK bondscoach van Spanje. Die post was vrijgekomen nadat Julen Lopetegui plots ontslagen werd.

   

  Lopetegui zou na het WK 2018 Zidane opvolgen als coach bij Real Madrid, maar had daarover niet gecommuniceerd met de Spaanse bondsvoorzitter, waarop die hem prompt ontsloeg.

   

  Hierro kreeg zo een nieuwe functie bij de Spaanse bond, want daarvoor was hij er sportief directeur. Het WK in Rusland liep evenwel niet zoals gehoopt, want Spanje werd in de 1/8e finales onverwacht uitgeschakeld door Rusland.

   

  De Spaanse bond maakte daardoor geen aanstalten om het contract van Hierro te verlengen. Hierro neemt ook de aangeboden functie van sportief directeur niet opnieuw op. Volgens de website van de Spaanse federatie wil Hierro "nieuwe horizonten verkennen".

  Roberto Martinez een van de kandidaten als Spaans bondscoach

  Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe Spaanse bondscoach al volop bezig. Er is nog weinig duidelijkheid over de mogelijke kandidaten, al wordt hier en daar aangegeven dat de Spaanse bond Belgisch bondscoach Roberto Martinez in het vizier heeft.

   

  De eerste officiële wedstrijd van Spanje staat gepland op 11 oktober, tegen Wales.