• home
 • video
 • pas verschenen

  Schurter wint Wereldbeker in Italië, Van der Poel op het podium

  Van der Poel op zijn mountainbike.

  Van der Poel moest alleen Schurter en Kerschbaumer voor zich dulden.

  De Zwitser Nino Schurter heeft zondag in Val di Sole de 4e manche in de Wereldbeker mountainbike gewonnen. Ook Van der Poel kwam opnieuw sterk voor de dag. De Nederlander mocht als derde mee op het podium.

  Amper een week na zijn nationale titel op de weg ging Van der Poel zijn kunstjes op de mountainbike etaleren in Italië. Hij won vrijdag het shorttrack-onderdeel en ook in de WB-wedstrijd bij de elite deed de veldrijder het uitstekend.

   

  Hij ging snel van start en reed attent mee vooraan de race. Maar bij een versnelling van wereldkampioen Schurter moest hij toch passen. Ook het tempo van Karschbaumer lag een tikkeltje te hoog. Van der Poel reed wel naar de derde plaats op een minuut van de winnaar.