• home
 • video
 • pas verschenen

  Planckaert: "Dit zijn eerste Duivels in geschiedenis die de hemel bereiken"

  In de schaduw van het WK is ook de Ronde van Frankrijk van start gegaan. Eddy Planckaert was te gast bij Villa Sporza om na te praten over de Tour, maar de groene trui uit de Tour van 1988 was ook uitbundig in zijn analyse over de Rode Duivels.

  "We hebben geen analyse nodig, we worden toch wereldkampioen"

  Ook Eddy Planckaert was getuige van de wereldpartij van de Duivels tegen Brazilië. "Ongelofelijk. Ik ben voetbalfan geworden vanaf de eerste minuut. Ik ga meteen met de deur in huis vallen. Jullie analyseren fantastisch goed, maar eigenlijk is er geen analyse nodig. Als je de Belgen ziet spelen, worden we toch wereldkampioen", aldus een enthousiaste Planckaert.

   

  "Als je ziet hoe die mannen kunnen passen naar elkaar. Hazard wordt opgewonden om de 2 minuten. Het is precies een springende veer die weet wat hij met de bal gaat doen", gaat hij voort, terwijl Marc Degryse al grappend de tafel wil verlaten als er toch geen analyse meer nodig is. "Het zijn de eerste Duivels in de geschiedenis die de hemel gaan bereiken", aldus Planckaert.

   Hazard wordt opgewonden om de 2 minuten. Het is precies een springende veer die weet wat hij met de bal gaat doen.

  Eddy Planckaert

  "Alles vervaagt wat met het voetbal"

  "De Tour komt erbij. Laten we zeggen dat alles toch een beetje vervaagt met het voetbal", geeft de ex-wielrenner toe.

   

  "Ik heb vandaag naar de Tour gekeken, maar ik was toch geneigd om ook naar Kroatië te kijken, omdat dat voor mij toch een finalekandidaat is."