• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli: "Nu hoeven we van niemand nog bang te zijn"

  Nacer Chadli op de persconferentie

  Nacer Chadli op de persconferentie.

  Nacer Chadli drijft na een lastig seizoen helemaal boven water op de Wereldbeker. Tegen Japan tikte hij België naar de kwartfinales en ook tegen Brazilië mocht zijn prestatie meer dan gezien worden. "Ik heb dit seizoen moeilijke momenten beleefd, maar de WK-selectie halen was al een eerste overwinning voor mij."

  "De voetjes staan weer op de grond"

  Chadli kwam vanmiddag samen met Thomas Vermaelen naar de perszaal in Dedovsk, die tot de nok gevuld was met (inter)nationale pers.

   

  "We hebben intens genoten van onze overwinning tegen Brazilië. Het waren mooie momenten. Nadat ik gewisseld was, was het echt nagelbijten. We konden met zijn allen niet meer op de bank blijven zitten", zei Chadli.

   

  "We hebben via het internet ook beelden gezien van het grote enthousiasme in België. Ongelofelijk! Heel leuk om te zien. Ik ben heel trots."

   

  "Maar nu staan de voetjes weer op de grond. Het is tijd om de halve finale voor te bereiden. Dit is de volgende belangrijkste match in ons leven. We zijn klaar om te vechten voor een finaleticket."

   

  De emoties op de Wereldbeker volgen elkaar in een schrikbarend tempo op. Chadli: "In de 1/8e finales tegen Japan hebben we een eerste barrière doorbroken. Als je daarna ook Brazilië klopt, hoef je van niemand bang te zijn."

   

  "Zulke emoties wil je als voetballer elke dag beleven. We hebben veel vertrouwen, maar blijven elke tegenstander met veel respect benaderen. En wat gisteren gebeurd is, telt niet meer."

   

  "Of er niet te te veel emoties zijn? We zijn trots en zijn tegelijk nuchter genoeg om te beseffen dat er nog hard gewerkt moet worden."

  In de 1/8e finales tegen Japan hebben we een eerste barrière doorbroken. Als je daarna ook Brazilië klopt, hoef je van niemand bang te zijn.

  "Tegen Japan liep ik niet op mijn snelste"

  Dinsdagavond is Frankrijk de volgende brok op het bord. Ons buurland vormt een beresterk en tactisch uitgekookt geheel.

   

  Chadli: "En voor een Belg is een match tegen Frankrijk of Nederland altijd speciaal. Een derby..."

   

  "Of het moeilijker of makkelijker wordt dan tegen Brazilië? Geen van beide. Het wordt gewoon een nieuwe match tegen een zeer gevaarlijke ploeg."

   

  Met zijn loopwerk en beslissende treffer in de slotminuten tegen Japan liet Chadli een topchrono optekenen. Alleen Kylian Mbappé lijkt nog wat meer pijlen op zijn snelheidsboog te hebben.

   

  "Ach, ik liep tegen Japan nog niet op mijn snelste, hoor", lachte Chadli.

   

  "Hoe we Mbappé moeten afstoppen? Dat hebben we nog niet besproken. Mbappé is een zeer snelle jongen met veel techniek, een gevaarlijk heerschap. Op zijn leeftijd heb ik nog niemand gezien die beter was dan hij, buiten Messi dan."

  "Was beetje in negatieve spiraal beland"

  Chadli incasseerde vrijdagavond een trap op zijn kuit. "Gisteren voelde ik me niet best, maar vandaag gaat het al veel beter. Het is nu zaak om goed te recupereren, zodat ik klaar ben om dinsdag te spelen als de coach me nodig heeft."

   

  "Of we al gesproken hebben over mijn positie? Neen, het is nog afwachten wat de coach zal beslissen en hoe hij de schorsing van Meunier zal opvangen. Links, rechts: alles kan voor mij, geen probleem."

   

  Na een zeer wisselvallig seizoen met West Bromwich beleeft Chadli hoogdagen in Rusland. "Ik was een beetje in een negatieve spiraal beland door de vele blessures die me teisterden."

   

  "Ik heb moeilijke momenten gehad, maar kon op het einde van het seizoen nog 2 keer invallen. Dat ik de WK-selectie haalde, was een eerste overwinning. Ik heb er dan ook hard voor gewerkt en heb geen dag vakantie genomen na het seizoen."

   

  "In de opener tegen Panama heb ik meteen enkele minuutjes gekregen. Dat smaakte natuurlijk naar meer. Het is al een mooi toernooi, maar we willen natuurlijk nog meer."

  De persconferentie met Chadli: