• home
 • video
 • pas verschenen

  Na 1 jaar Barcelona kiest Paulinho al voor terugkeer naar China

  Paulinho viert in truitje van Barcelona.

  Paulinho houdt meer van de Chinese competitie.

  Paulinho heeft het na amper 1 seizoen al gezien bij Barcelona. De Braziliaan keert terug naar zijn Chinese club Guangzhou Evergrande. Barcelona, dat 40 miljoen euro neertelde voor de middenvelder, verhuurt hem voor één seizoen.

  Barcelona verraste vorige zomer door 40 miljoen te betalen om Paulinho weg te lokken uit China. De Braziliaan stelde niet teleur en speelde een sterk seizoen in Spanje. Hij kwam 49 keer in actie en won de titel en de beker. Daarna trok hij met Brazilië naar het WK, maar de Rode Duivels maakten in de kwartfinales een einde aan het Braziliaanse sprookje.

   

  Paulinho zal van Rusland niet opnieuw naar Spanje reizen. Hij kiest voor een terugkeer naar China. Hij gaat weer aan de slag bij Guangzhou Evergrande. "Het niveau van het voetbal in China is het afgelopen jaar gestegen. Ik hoop met deze club nog veel prijzen te kunnen winnen", vertelde de Braziliaan.

   

  De Chinese club huurt de middenvelder eerst voor een seizoen en heeft ook een aankoopoptie.