• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroaat Vida na zege tegen Rusland: "Glorie aan Oekraïne"

  Vida scoorde in de verlengingen de 1-2.

  Vida scoorde in de verlengingen de 1-2.

  Domagoj Vida en Ognjen Vukojevic hebben bij de Russische onderdanen voor heel wat ophef gezorgd. De Kroaten namen na de plaatsing voor de halve finales tegen Rusland enkele beladen woorden in de mond.

  Kroatië verschalkte Rusland gisterenavond met een strafschoppenreeks. Na die nagelbijter liet Domagoj Vida zich in een video deze woorden ontvallen: "Glorie aan Oekraïne!"

   

  De 29-jarige verdediger had meteen een onderzoek van de FIFA aan zijn been. De straf valt mee: Vida komt er vanaf met een waarschuwing.

   

  Ook Ognjen Vukojevic, scout bij Kroatië, gooide olie op het vuur. "Dit is een zege voor Dinamo Kiev en Oekraïne", zei hij.

   

  Vida en Vukojevic speelden in het verleden samen bij de club uit de hoofdstad van Oekraïne.     

  "Het was maar een grapje"

  De uitspraken liggen gevoelig, omdat de politieke verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne al jaren bijzonder gespannen zijn.


  Vida verklaarde achteraf dat het om een grap onder vrienden ging. "Deze overwinning is voor Kroatië en heeft niks met politiek te maken."


  "Of ik de Russen boos maak? Waarom? Ik houd van het Russische volk. Dit was gewoon een mop", voegde de speler van Besiktas eraan toe.

  Vida en Vukojevic in de bewuste video: