• home
 • video
 • pas verschenen

  Evenepoel pakt ook alle ritten en truien in Luxemburgse rittenkoers

  " "

  Remco Evenepoel (archief) is minuten te sterk voor de concurrentie.

  Als toptalent Remco Evenepoel start in een rittenkoers voor junioren, rijdt de rest bijna altijd voor de tweede plaats. Na de Vredeskoers en de Trophée Centre Morbihan was de 18-jarige Belg ook de beste in de GP Général Patton. Hij won de 2 ritten én alle truien in de Luxemburgse wedstrijd met naam en faam.

  Naar een beproefd recept won Evenepoel gisteren de rit van Ettelbruck naar Troisvierges met 2'07" op de tweede, de Nederlander Rick Pluimers. En vandaag tussen Munshausen en Munshausen kon de Italiaan Mattia Petrucci de schade tot 33 seconden beperken. De derde, de Italiaan Andrea Piccolo, volgde op 3 minuten.

   

  Dat maakte dat Evenepoel in de eindafrekening 2'40" voorsprong had op Petrucci en 5'07" op de tweede Belg, Xandres Vervloesem. Ook de bergtrui en de puntentrui neemt de Belgische weg- en tijdritkampioen mee naar huis.

  In de Vredeskoers won hij ook 2 van de 5 ritten én 3 truien. In de Trophée Morbihan won hij 1 van de 3 ritten en 2 truien.

  17 keer eerste in 2018

  Evenepoel toont zich ambitieus én een geweldige slokop. Waar hij start, doet hij bijna altijd mee voor de zege. En vaak met overmacht en minuten voorsprong. Zo kwam hij 17 keer als eerste uit de bus in 26 mogelijke ritten en truien.