• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse in Villa Sporza: "Courtois wordt de keeper van het toernooi"

  De Rode Duivels kegelden in de kwartfinale topfavoriet Brazilië uit het WK en ook dinsdag wacht hen een moeilijke opdracht tegen Frankrijk. In Villa Sporza werd er teruggeblikt op de ongelofelijke prestatie van de Belgen, maar ook besproken wat nog moet komen. "Als we dinsdag winnen, zijn we wereldkampioen", zegt Marc Degryse.

  "Dit was dé wedstrijd uit de geschiedenis van het Belgische voetbal"

  "In de tweede helft hebben we momenten laten liggen", weet Degryse. "Met onze tegenaanvallen hadden we zeker een derde doelpunt moeten maken. In de eerste helft deden we dat wel goed en stonden we als een blok. Maar de mentaliteit heeft het gehaald, samen met een fantastische Courtois."

   

  Op de vraag of het dé beste wedstrijd was uit de geschiedenis van het Belgische voetbal, was Degryse het meteen eens. "Het was een heroïsche wedstrijd van alle Belgen. Ik denk wel dat het de beste wedstrijd uit onze geschiedenis was. Ze hebben zoveel talent en dat moest er een keer uit komen. We moesten er een tijdje op wachten, maar als je dat dan net tegen de favoriet voor de wereldtitel kan doen, dan hebben ze die horde genomen."

   

  "Nu kunnen ze door en kunnen ze iedereen aan. Maar ze hadden dit nodig om om te weten dat ze de beste ploegen aankunnen. Misschien wel om te beseffen dat ze zelf de beste zijn."

   

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Denk dat Frankrijk bang is van ons"

  Imke Courtois vertelt dat het tegen Frankrijk nog een heel lastige wedstrijd zal worden. Van Engeland of Kroatië heeft ze dan weer geen schrik. Degryse bekijkt het vanuit een ander oogpunt: "Ik denk dat Frankrijk bang is van ons", zegt hij.

   

  "Het is logisch dat we nu favoriet zijn voor de wereldtitel", gaat hij voort. "We hebben de topfavoriet uitgeschakeld en we hebben al onze 5 wedstrijden gewonnen, geen enkele ploeg doet beter. We hebben het meeste doelpunten gescoord, we hebben een fantastische keeper en het vertrouwen in de groep is heel hoog."

   

  "We hebben ook een trainer die een groep heeft gemaakt van alle spelers. Een flexibele groep. Nu moeten we Martinez gewoon het vertrouwen geven en denken dat alles wel goed komt. Ik denk dat Frankrijk bang is voor ons. Ze gaan hun manier van spelen meer instellen op ons dan Brazilië dat gedaan heeft."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Courtois wordt de keeper van het toernooi"

  "De grote kracht van dit België? Hazard en De Bruyne zijn twee wereldsterren, maar dat wordt ingeklemd door Courtois en Lukaku. Wat Courtois tegen Brazilië deed, was zo magistraal goed", vertelt Jan Mulder vol lof.

   

  Degryse valt in: "Ik vond Courtois weergaloos. Die zwarte handschoenen zijn ook mooi om te zien. Hij wordt de keeper van het toernooi."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Alle keuzes van Martinez waren geslaagd"

  Degryse vervolgt zijn lofrede: "Eden Hazard was voor de match al met zijn hoofd in de wedstrijd. Na de wedstrijd vierde De Bruyne ook uitbundig, dat zie ik graag. De passie van de trainer en zijn assistent. Het was gewoon fantastisch om te zien."

   

  Ook Martinez krijgt veel complimenten van Degryse. "Hij heeft dat fantastisch gedaan, om die groep te smeden, die band te krijgen die ze op het veld en ernaast hebben. Alle keuzes die hij tot nog toe heeft gemaakt, daar kan je weinig op zeggen. Ze waren allemaal geslaagd."

   

  Enkel over de wissel van Lukaku op het einde van de match was er wat onenigheid. Jan Mulder vond dat de spits moest blijven staan. Imke Courtois vond het dan weer een verstandige keuze om een meer balvast middenveld te creëren. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mulder: "Trek die fles champagne al maar open"

  "Als we dinsdag winnen, zijn we wereldkampioen", zegt Degryse vol vertrouwen. "We zijn veel beter dan Kroatië of Engeland." Waarop Jan Mulder voortgaat: "Ik denk wel dat we zullen winnen tegen Frankrijk, dus kunnen we nu al zeggen dat we wereldkampioen worden. Trek die fles champagne al maar open!"