• home
 • video
 • pas verschenen

  Craddock rijdt voort ondanks breuk: "100 dollar voor goeie doel per rit"

  Lawson Craddock

  Lawson Craddock is ondanks zijn tegenslag zijn glimlach niet verloren.

  Lawson Craddock leek de eerste naam te worden die we van ons startblad voor de Tour mochten schrappen, maar de Amerikaan bijt ondanks een gebroken schouderblad toch door. "Wat ik nu voel is bemoedigend."

  Lawson Craddock (EF-Drapac) viel in de eerste etappe in de bevoorrading. Zijn wenkbrauw moest gehecht worden en na de finish werd ook duidelijk dat hij zijn schouderblad heeft gebroken. Over en uit, denk je dan. Maar wielrenners zijn een taai ras.

   

  "Alles bij elkaar genomen, voel ik me oké", zegt Craddock, terwijl hij zich voor de start van de 2e rit warmrijdt. "Het was een zware dag gisteren, zo had ik het mij niet voorgesteld. Maar de vele steun die ik kreeg, is hartverwarmend."

   

  "Ik ben nu aan het uitzoeken hoe ik mijn stuur het beste kan vasthouden. De signalen zijn bemoedigend, maar ik zal pas tijdens de rit voelen het het echt is."

  Goeie doel als extra motivatie

  Craddock probeert aan zijn hachelijke situatie alsnog een positieve draai te geven door 100 dollar te schenken aan de wielerpiste van Alkek per rit die hij kan uitrijden. "Ik wil de kinderen in mijn thuisstad Houston aan het fietsen krijgen. Met het geld kunnen ze een deel van de schade herstellen die door de orkaan Harvey is aangericht", zegt Craddock.

   

  "Ik hoop 2.100 dollar te kunnen schenken (dan heeft hij de Tour uitgereden, red). Wie mee wil doen met mijn actie: fantastisch! Dit is in ieder geval de beste motivatie die ik kan vinden."