• home
 • video
 • pas verschenen

  "Cameraman" De Buyst: "Froome wou opschuiven waar dat niet kon"

  De Buyst en Froome

  Een foto om in te kaderen: Jasper De Buyst en Chris Froome in de wei.

  Jasper De Buyst was gisteren van dichtbij getuige hoe Chris Froome de wei op moest na een duwtje. Sterker nog, De Buyst zorgde met zijn cameraatje op de fiets voor beelden die de hele wereld rondgingen.

  "Ik had de beelden liever niet vastgelegd", zegt Tourdebutant De Buyst. "Als ik niet achter Froome had gereden, had ik wél de sprint kunnen aantrekken voor André (Greipel)."

   

  "Het was een superhectische finale. Je zag het zo aankomen dat er gevallen zou worden. Op een gegeven moment raakte Froome zijn ploegmaat kwijt. Hij sloeg wat in paniek en probeerde op te schuiven waar dat niet mogelijk was."

   

  "Hij tikte de schouder van de renner naast hem aan en reed  het veld in. Hij komt daar nog goed weg met dat paaltje, dat ik zelf ook moest vermijden."

   

  "Froome zat wel supersnel weer op zijn fiets. Gevaarlijk, want er kwam van alles  op de weg. Hij moet als klassementsman natuurlijk het tijdsverlies beperken, terwijl ik al meteen wist dat mijn koers voorbij was en ik de sprint niet meer zou kunnen aantrekken."