• home
 • video
 • pas verschenen

  Marathonloper Michel Wuyts leest boek van andere marathonloper: ontdek zijn 5 zomertips

  " "

  Michel Wuyts is ambassadeur van langzullenwelezen.be.

  De passie van Michel Wuyts beperkt zich niet alleen tot fietsen. De Tour-commentator loopt en leest ook graag. Als ambassadeur van langzullenwelezen.be gaf hij onze collega's van VRT NWS 5 tips voor een goed boek in de zomervakantie. "Maar het hadden er ook 50 kunnen zijn."

  Iedereen legt meteen de link tussen Wuyts en de fiets. Maar de 61-jarige sportcommentator verrast met een openbaring: "Misschien is mijn passie voor lopen wel groter dan die voor fietsen."

   

  "Weet je, eigenlijk is dat lopen een herontdekking geweest voor mezelf." In zijn jeugd was Wuyts een geducht hardloper, en in het voetbal stond hij bekend voor zijn goeie uithouding.

   

  Nadat hij naar de fiets was overgeschakeld, keerde hij zo'n 15 jaar geleden terug naar het lopen. Dat ging stapsgewijs. "Maar eens je de grens van 6 à 7 km overschrijdt, raak je snel verslaafd."

   

  Het lopen leidt hem nu naar mooie steden voor marathons, brengt hem naar de bossen van De Merode bij Averbode en tijdens de drukke Tour is het zijn ontspanningsboei én voer voor de geest: "Ik kan er mijn hoofd mee leegmaken én mee vullen." Dat lopen brengt ons bij zijn eerste boekkeuze: "Ten zuiden van de grens" van de Japanner Haruki Murakami, zelf een fervent marathonloper.

   

  Welke boeken staan in de top 5 van Michel Wuyts? Kom het hier te weten.

  1. Haruki Murakami - Ten zuiden van de grens

  "Waar ik bij Murakami van houd, is zijn subtiele overgang van de realiteit naar een andere wereld, met dat magisch realisme van hem", vertelt Wuyts. In dit boek vertelt Murakami, wiens naam elk jaar weer opduikt in het geruchtencircuit in aanloop naar de Nobelprijs Literatuur, het verhaal van zijn jeugdliefdes. Dit boek zit nog niet in zijn periode van het magisch realisme, "maar ook hier ben ik telkens weer verbaasd over zijn sobere stijl enerzijds, en toch de subtiliteit in de taal".

   

  Zowel de stijl als het levensverhaal trekken Wuyts aan in dit boek. "Het gaat over het zich verliezen in een ander mens, en over iemand die er maar niet in slaagt om een relatie op te bouwen met zicht op langdurig geluk", schetst Wuyts dit boek over liefde en gevoelens. Als Wuyts een auteur heeft die hij graag leest, leest hij zowat alles van die schrijver. "En dan heb ik ook dat onbestemde verlangen naar het volgende boek."