• home
 • video
 • pas verschenen

  Wild toont snelle benen in de Giro Rosa, Van Dijk verspeelt roze trui

  Wild was de snelste in een massasprint.

  Kirsten Wild (Wiggle High5) heeft de tweede etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Nederlandse sprintster was in Ovada sneller dan Giorgia Bronzini en haar landgenote Marianne Vos. Ellen van Dijk (Sunweb) moest haar roze leiderstrui afstaan aan Lucinda Brand.

  Het blijft dus Oranje boven in de Giro Rosa, na de winst van Sunweb gisteren in de ploegentijdrit. Vandaag leek de tweede etappe nochtans uit te draaien op een tweestrijd tussen de vluchters van de dag, de Spaanse Sheyla Gutierrez en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

   

  Met nog 20 kiliometer te gaan had het duo nog ruim 3 minuten voorsprong op het peloton, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om uit de greep te blijven. In de massasprint trok Kirsten Wild aan het langste eind. De Nederlandse versloeg de Italiaanse Giorgia Bronzini en haar landgenote Marianne Vos. 

  De leiderstrui wisselt van schouders maar blijft wel in het Nederlandse kamp. Lucinda Brand neemt de leiding over van haar Sunweb-ploeggenote Ellen van Dijk.

  Uitslag tweede rit:
  01. Kirsten Wild (Ned) 120 km in 3u22'00" 
  02. Giorgia Bronzini (Ita) z.t.
  03. Marianne Vos (Ned)  
  Stand na rit 2:
  01. Lucinda Brand (Ned) in 3u40'22"
  02. Leah Kirchmann (Can) z.t.
  03. Ellen van Dijk (Ned) op 3"