• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel blijft imponeren met zege in Italiaanse mountainbikerace

  Van der Poel mocht zegevieren in de shorttrack.

  Mathieu van der Poel heeft de goeie vorm te pakken. De Nederlander wist, vijf dagen zijn Nederlandse titel op de weg, een mountainbike-onderdeel te winnen in het Italiaanse Val di Sole. 

  Van der Poel haalde gisteren de zege binnen in de shorttrack, dat sinds dit seizoen deel uitmaakt van de wereldbeker. Deze wedstrijden duren ongeveer 25 minuten en worden verreden op brede parcours tussen de 1 en 1,5 kilometer lang. De renners die deelnemen, verdienen er ook wereldbekerpunten mee.

  In de korte, spectaculaire wedstrijd gooide Van der Poel onder meer Nino Schurter van zich af bij het ingaan van de tweede wedstrijdhelft. Aan de streep had hij zeven seconden voorsprong op de Zwitser. De Fransman Maxime Marotte won de strijd voor de derde plaats.