• home
 • video
 • pas verschenen

  Teleurgestelde Brazilianen laten pers 2 uur wachten: "Vreselijke avond"

  Marcelo praat met de pers.

  De Brazilianen bleven heel lang in de kleedkamer.

  Voor de Rode Duivels en bij uitbreiding de Belgen was het gisteren een prachtige avond. Voor de Brazilianen was de nederlaag een bittere pil om te slikken. Ze bleven na de match nog meer dan 2 uur in de kleedkamer.  "Dit doet pijn", vertelde Marcelo aan de vele journalisten die blijven wachten waren.

  "Evenveel pijn als de 7-1-nederlaag 4 jaar geleden"

  De Belgische spelers stonden de pers graag te woord na hun historische overwinning. Bij de Brazilianen was de teleurstelling te groot. De spelers bleven na het laatste fluitsignaal nog meer dan twee uur in de kleedkamer. De internationale pers bleef geduldig wachten op een reactie.

   

  Uiteindelijk kwamen enkele spelers dan toch enkele vragen beantwoorden. "Dit doet pijn. Het was een verschikkelijke avond. Dit is moeilijk te beschrijven", zei Marcelo aan Globo Esporte. "Dit heeft dezelfde bittere nasmaak als die 7-1-nederlaag in 2014."

   

  "Voetbal is soms niet eerlijk. We hadden kansen, maar wie het meest scoort, wint. We zijn een familie, we hebben er samen voor gevochten. Ook de spelers op de bank hebben ons gesteund. We wilden zo graag die finale halen."

  Tite: "Courtois heeft het verschil gemaakt"

  De bondscoach moest uiteraard wel naar de persconferentie. "Er stonden twee ploegen met enorme technische kwaliteiten tegenover mekaar en dat heeft een fantastische wedstrijd opgeleverd. De toeschouwers zullen ervan genoten hebben. Als je voetbal in je hart draagt, vond je deze wedstrijd fantastisch. Het doet pijn om het te zeggen, maar het is gewoon zo", vertelde hij.

   

  "België was niet superieur, maar wel efficiënter. Zij hebben hun kansen kunnen omzetten in doelpunten. Het waren geweldige omschakelingen." Tite had nog meer lof voor de Belgen. "De Bruyne is verkozen tot Man van de Match, maar in mijn ogen heeft Thibaut Courtois het verschil gemaakt. Over de beslissingen van de scheidsrechter wil ik het niet hebben en ook over geluk praat ik niet graag. Dat wil niet zeggen dat het niet bestaat, maar daarmee haal je wel de prestatie en de verdienste van de Belgen naar beneden. Heeft Courtois geluk gehad? Neen, hij heeft gewoon een uitstekende wedstrijd gespeeld."

   

  "Het had ook anders kunnen uitdraaien. Je moet de context altijd bekijken. Bij hun tweede doelpunt waren wij in de aanval en zij scoren op de counter. Zo heeft de willekeur wel toegeslagen en dat doet pijn. Dit valt me zwaar en ik ben dan ook verbitterd."

  De internationale pers moest erg lang wachten op een Braziliaans teken van leven

  Uiteindelijk daagden er toch een paar spelers op