• home
 • video
 • pas verschenen

  Spurs-icoon Tony Parker kiest voor avontuur bij Charlotte Hornets

  Parker speelde sinds 2001 in het shirt van San Antonio.

  De exit van Parker luidt het einde van een tijdperk bij de Spurs in.

  Tony Parker verlaat op zijn 36e de San Antonio Spurs. De in Brugge geboren Fransman maakte 17 jaar deel uit van de Spurs. Parker trekt naar de Charlotte Hornets, de club waar Michael Jordan eigenaar van is.

  Gezien zijn lange staat van dienst wordt Parker als een echte legende gezien bij de Spurs. Hij veroverde vier keer (in 2003, 2005, 2007 en 2014) de NBA-titel met San Antonio. In 2007 leverde hem dat ook een MVP-titel in de Finals op.

   

  Het einde van een geweldig tijdperk bij San Antonio zit eraan te komen. Parker behoorde namelijk tot de Big Three van de Spurs, samen met Tim Duncan en Manu Ginobili. Duncan is intussen gestopt, de toekomst van Ginobili is nog onzeker.

  "Niet mogelijk in woorden te omschrijven"

  "Dit was een moeilijke beslissing. Vooral moeilijk om het aan coach Gregg Popovich te vertellen. Maar ik kijk ernaar uit om voor mijn grootste idool (Jordan, nvdr.) te gaan spelen", liet Parker al weten.

  "Het is moeilijk in woorden te omschrijven hoe belangrijk Tony voor ons is geweest", vertelt Spurs-coach Popovich in een statement. "Vanaf dag 1 heeft hij ons bekoord en geïnspireerd. Ik ben dankbaar wat hij voor de club allemaal heeft gedaan. Ik wens hem veel succes bij Charlotte."

  Parker zou naar verluidt een contract voor twee seizoenen ondertekenen bij de Charlotte Hornets.