• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Der Elst: "Als Neymar 222 miljoen waard is, dan Hazard het dubbele"

  Leo Van Der Elst verkiest Hazard boven Neymar

  Leo Van Der Elst verkiest Hazard boven Neymar

  Leo Van Der Elst en zijn generatiegenoten van het WK 1986 zijn niet langer de enige Belgen die de halve finale van een wereldkampioenschap bereikt hebben. Van Der Elst ziet de Rode Duivels als de favoriet op eindwinst in Rusland en geeft Hazard een 10 op 10.

  "De Rode Duivels hebben er hun hoofd voor gelegd"

  Met een beslissende elfmeter trapte Leo Van Der Elst de Rode Duivels 32 jaar geleden naar de halve finale in Mexico. Gisteren trappelde hij van spanning in zijn zetel. "Het was één van de spannendste avonden van de laatste jaren."

   

  "België heeft verdiend gewonnen. In wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling moet je altijd wat geluk hebben. Dat hebben ze in het begin ook gehad, maar nadien zijn ze echt gegroeid."

   

  "In de tweede helft hebben ze er hun hoofd voor gelegd en konden ze rekenen op een fantastische doelman. Dan ga je verdiend door."

  In wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling moet je altijd wat geluk hebben. Dat hebben ze in het begin ook gehad.

  Leo Van Der Elst

  "Neymar heeft niet getoond dat hij zijn prijskaartje waard is"

  Van Der Elst werd gisteren enorm betoverd door de prestatie van Eden Hazard. "Als Neymar 222 miljoen heeft gekost, dan is Hazard het dubbele waard. Met alle respect voor de geweldige voetballer die Neymar is, maar op dit WK heeft hij niet getoond dat hij zijn prijskaartje waard is."

   

  "Hazard op zijn beurt speelde een geweldige match. Ik las vanochtend de statistieken en hij verdient 10 op 10. Hazard is ontzettend moeilijk van de bal te zetten en zijn dribbels waren altijd richting doel. Geef mij maar Hazard in plaats van Neymar."

  "Spelers cijferen zich weg, dat is in verleden anders geweest"

  Ook het collectief staat al vijf matchen als een blok. Wiens verdienste is dat? "Wat al heel het WK opvalt, is dat de spelers zich wegcijferen voor elkaar en de ploeg. Dat is in het verleden weleens anders geweest."

   

  "Dat is voor een groot deel de verdienste van de voetbalbond en van bondscoach Martinez. Hij heeft er echt een ploeg van gemaakt. Als je ziet welke kilometers Hazard en Fellaini malen, dan merk je dat er een ploeg staat die samen geschiedenis wil schrijven."

  "We zijn favoriet om wereldkampioen te worden"

  Vindt Van Der Elst het jammer dat zijn generatie niet langer als enige de halve finale van het WK heeft bereikt? "Nee, met twee is altijd leuker dan alleen. Deze generatie verdient het ook. Wat zij hebben laten zien tegen Brazilië en Japan is wereldklasse. Na 32 jaar mocht er wel iemand bijkomen."

   

  Waar de halve finale in 1986 een onverhoopt succes was, hoeft dat nu voor de Rode Duivels geen eindstation te worden. "We zijn gewoon favoriet om wereldkampioen te worden. Ik vind dat we daar chauvinistisch in mogen zijn."

   

  "Frankrijk heeft ook heel wat talent rondlopen, maar ik kan me niet voorstellen dat we het niet gaan waarmaken. Het komt er nu vooral op aan om te recupereren na die nachtelijke vlucht", ziet Van Der Elst de nabije toekomst heel hoopvol tegemoet.

  Frankrijk heeft ook heel wat talent rondlopen, maar ik kan me niet voorstellen dat we het niet gaan waarmaken.

  Leo Van Der Elst