• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoe vervangen we Meunier? "Laat Martinez maar doen. De Duivels zijn in goeie handen"

  Thomas Meunier.

  Thomas Meunier liep tegen Brazilië tegen zijn tweede gele kaart van het WK aan.

  0 / 0

  Na de bruisende avond tegen Brazilië kunnen de Rode Duivels hun blik stilaan op Frankrijk richten. Bondscoach Roberto Martinez zit alvast met één vraagstuk opgezadeld: wie moet de geschorste Thomas Meunier vervangen? De Sporza-analisten geven hun oordeel.

  "Chadli kan zijn polyvalentie nu tonen"

  Franky Van der Elst: "Ik denk dat Chadli op rechts zal spelen. Hij speelde tegen Brazilië een geweldige wedstrijd. En op links zal dan toch weer Carrasco gezet worden."

   

  "Na de match van vrijdag kunnen we er wel vertrouwen in hebben dat Martinez de goeie oplossing zal vinden."

   

  "Of ik deze prestaties van Chadli op het WK verwacht had? Niet echt, want hij heeft nauwelijks gespeeld dit seizoen. Maar het is mooi dat je ziet wat hij nog kan betekenen in zo'n toernooi. Dat is ook een pluim voor Martinez. Die polyvalentie van Chadli waar hij altijd over sprak, kan hij nu wel tonen."

  Nacer Chadli.

  Nacer Chadli scoorde de winning goal tegen Japan.

  "Offensieve kwaliteiten van Thorgan Hazard"

  Imke Courtois: "Ik heb vertrouwen voor de match tegen de Fransen, maar ik maak me zorgen in twee puntjes. Ik denk dat het veel energie gekost heeft om Brazilië te kloppen en Meunier speelt niet. Het zal niet voor de hand liggen om hem te vervangen."

   

  "Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt een rechtstreekse wissel doorvoeren door Thorgan Hazard daar te zetten. Hij heeft dat ook tegen Engeland gedaan. Thorgan heeft veel offensieve kwaliteiten, maar die positie vraagt ook veel defensieve discipline."

   

  "Als Chadli niet geblesseerd is, dan kun je hem op rechts zetten en Carrasco op links. Of Alderweireld een optie kan zijn? Dat kan, maar hij heeft die offensieve prikkel iets minder en dat zit toch echt in ons systeem."

  Thorgan Hazard.

  Thorgan Hazard in actie tegen Engeland.

  "Laat Martinez maar doen en dan komt het wel goed"

  Marc Degryse: "Ik heb begrepen dat Chadli fit zal zijn en dan zou hij op de rechterflank kunnen spelen. Dan komt Carrasco weer in de ploeg, tenzij Martinez Vermaelen in zijn team zet en Vertonghen opschuift naar links. We moeten afwachten hoe Carrasco zich op de trainingen toont."

   

  "Maar laat ons zeggen: Martinez heeft tot nu toe de juiste beslissingen genomen. Laat hem doen en dan komt het wel goed. Tot nu toe pakte alles goed uit. De wissels tegen Japan maakten het verschil en de tactische ingreep tegen Brazilië was er knal op. De Duivels zijn in goeie handen."

  Roberto Martinez.

  Wat wordt het plan van Roberto Martinez?

  "Buiten Chadli niet veel alternatieven"

  Geert De Vlieger: "We moeten hopen dat Chadli fit is. Hij kan op rechts spelen, met Carrasco dan op links. Voor het overige zie ik niet veel alternatieven om de hele rechterflank te doen."

   

  "Het is een beetje puzzelen. Maar als ik zie hoe voorbereid Martinez op Brazilië was, dan zal hij dat ook op Frankrijk zijn. Net als op het eventuele uitvallen van Meunier. Want je weet dat je opties moet hebben voor Meunier als je met deze selectie naar dit WK trekt."

  Nacer Chadli.

  Is Nacer Chadli fit genoeg voor de dienst?

  Analisten en fans geven hun mening:

  Iedereen bondscoach: wat zou jij doen?

  Speel zelf voor Roberto Martinez en stel je ploeg voor dinsdag op. Haal je inspiratie over Meunier uit de meningen hierboven?