• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorspel met Michel: "Groenewegen droogt Kittel, Greipel en Cavendish af"

  Dylan Groenewegen

  Dylan Groenewegen won vorig jaar de rit op de Champs Elysées.

  Geen tijdrit als opener van de Tour de France wel een kans voor de sprinters om te schitteren en het geel te grijpen. Of is de wind spelbreker? "We hopen dat die toch nog de kop opsteekt en er vuurwerk komt", zegt Michel Wuyts.

  "Ik vind het heel prettig om in de Vendée te zijn, want je kunt hier oesters eten", opent Michel Wuyts. "Wat de rit betreft krijgen we een vlakke etappe, met eerst 125 kilometer langs de kust. Dan zou je denken: wind en waaiers, maar er is geen wind."

   

  "We hopen dat de wind toch nog de kop opsteekt en we alsnog vuurwerk krijgen. Dat de ploegen die dat goed kunnen de boel in stukken trekken. Maar ook dan zal er een peloton(netje) sprinten."

   

  "Kanshebber nummer 1 voor mij is Dylan Groenewegen. Dat is misschien een verrassende naam, maar het is tijd voor de nieuwe garde in de sprint. Groenewegen droogt vandaag Kittel, Greipel en Cavendish netjes af."

   

  "En als hij het niet wordt, dan Fernando Gaviria", vult José De Cauwer nog aan.