• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse reacties voor clash met de Rode Duivels: "Kansen zijn fiftyfifty"

  Lucas Hernandez

  Lucas Hernandez vindt dat er geen favoriet is in de halve finale.

  De Rode Duivels hebben zich gisteren verzekerd van een halve finale tegen Frankrijk. Nu België topfavoriet Brazilië heeft uitgeschakeld, wordt die favorietenrol stilaan aan de Duivels toegekend. Of blijft de favoriet toch Frankrijk? Linksback Lucas Hernandez schat de kansen "fiftyfifty" in. 

  "Hoop dat Henry geen stokje voor finaleplaats steekt"

  Aan vertrouwen geen gebrek bij de Franse linksachter. "We hebben de beste speler ter wereld al uitgeschakeld (Lionel Messi, red) in de 1/8e finale tegen Argentinië. Tegen België moeten we zien dat onder anderen Eden Hazard ook niet aan de bal kan komen."

   

  Dat het geen gemakkelijke klus zal worden, weet ook de Franse verdediger. "België heeft een heel goede selectie met veel individuele klasse van spelers als Hazard en Romelu Lukaku. Ze schakelen heel snel om. We zullen dus heel geconcentreerd moeten zijn, maar we kennen ook onze sterke punten. Ik zie in deze halve finale geen echte favoriet. De kansen zijn volgens mij fiftyfifty."

   

  Een opdoffer voor België is de schorsing van Thomas Meunier. "We weten dat het een grote speler is. We hebben hem zien evolueren bij PSG en hij speelt uitstekende wedstrijden. We hebben geluk dat hij er niet bij is, maar zijn vervanger zal ook op niveau zijn", weet Hernandez.

   

  De aanwezigheid van Thierry Henry bij de Rode Duivels kan wel eens een geheim wapen zijn voor België. "Thierry is een groot speler en icoon van het voetbal. Hopelijk steekt hij nu wel geen stokje voor een finaleplaats van ons. Maar ik denk dat hij ergens ook wel blij zou zijn als we de finale halen."

  We hebben geluk dat Meunier er niet bij is, maar zijn vervanger zal ook op niveau zijn.

  Lucas Hernandez

  Varane: "Lukaku brengt elke verdediging in de problemen"

  Raphaël Varane zette frankrijk vrijdag met een doelpunt op weg naar de 2-0-overwinning tegen Uruguay. "Tegen de Belgen zullen we echt sterk moeten zijn om een resultaat te behalen", verklaart de 25-jarige verdediger van Real Madrid.

   

  "Het is een sterke en complete ploeg, het wordt een heel moeilijke wedstrijd. We zullen een knappe prestatie op de mat moeten leggen om de finale te bereiken", gaat de Fransman voort.

   

  Varane zal dinsdag allicht moeten opboksen tegen Romelu Lukaku. "Lukaku is een geweldige speler die elke verdediging in de problemen brengt. Hij is heel sterk en kent de weg naar doel. Opletten geblazen dus. We zullen hem zo weinig mogelijk ruimte moeten geven, maar ook de spelers rond hem zijn van een hoog niveau. Aan ons om goed te verdedigen."

  Raphaël Varane

  Varane is op zijn hoede voor Romelu Lukaku.