• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalfans komen met nieuwe trend op het WK: de "kokoshnik"

  Fans met de "kokoshnik"

  De "kokoshnik" lijkt de nieuwste trend op het WK.

  Ook naast het voetbal valt er in Rusland heel wat te beleven. In de tribunes zijn de fans dezer dagen in de ban van de "kokoshnik": een traditioneel Russisch hoedje dat veel weg heeft van een tiara. Het accessoire wordt vooral gebruikt bij vrouwen, maar ook sommige mannen blijken fan te zijn.

  De "kokoshnik" wordt vaak gecombineerd met het teamtenue en wordt voornamelijk gedragen door vrouwen, al durven sommige mannen het accessoire ook al eens op te zetten. Sommige fans dragen het om hun team te steunen, maar sommigen hebben het gewoon als modeaccessoire geadopteerd. 

   

  Traditioneel werd de kokoshnik gedragen door getrouwde vrouwen in het pre-Sovjettijdperk. Nu vaker door leden van folkdansgroepen (en de voetbalfans in Rusland).

  Ook enkele mannelijke fans volgen de nieuwe trend: