• home
 • video
 • pas verschenen

  Depuydt en Grillet lopen EK-limiet op BK atletiek, broers Borlée moeten nog wachten

  Justien Grillet is de 3e Belgische hordeloopster die naar het EK in Berlijn mag.

  Justien Grillet (archief) is de 3e Belgische hordeloopster die naar het EK in Berlijn mag.

  Het BK atletiek in het Koning Boudewijnstadion is steevast een uitgelezen kans voor de Belgische atleten om zich te plaatsen voor een internationaal toernooi, en dit seizoen is dat het EK in Berlijn. Justien Grillet en Manon Depuydt knalden alvast naar hun EK-limiet.

  Het Belgisch Kampioenschap atletiek vindt dit seizoen op 7 en 8 juli plaats. Op de eerste dag van dat BK stonden vandaag de reeksen op het menu, morgen volgen dan de finales.

   

  Enkele atleten konden zo hun wedstrijd verzilveren. Zij mogen naar het EK in Berlijn, dat van 6 tot 12 augustus plaatsvindt. Onder hen Manon Depuydt, die op de 200 meter naar een tijd van 23"33 snelde. De 21-jarige atlete liep zo 17 hondersten onder de beloftelimiet.

   

  Ook Justien Grillet heeft zich kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap. De 23-jarige hordeloopster legde de 400 meter horden af in 56"45, zo'n 2 tienden onder de EK-limiet. Grillet mocht al naar het EK met de 4X400m-ploeg, maar mag nu ook individueel deelnemen.

   

  Ook Axelle Dauwens plaatste zich vlot voor de finale van de 400 meter horden. De atlete liep "maar" een tijd van 59"06, maar Dauwens is op de weg terug na een stressfractuur, en hoopt nog steeds onder de EK-limiet te kunnen duiken voor de deadline van 30 juli.

  Manon Depuydt

  Manon Depuydt (archief) snelde naar een tijd van 23"33.

  Kevin Borlée: "De snelheid is er, ik zal nog enkele centiemen verbeteren"

  Bij de broers Borlée liepen de reeksen niet slecht, maar hun tijden waren onvoldoende om de EK-limiet te halen. Kevin Borlée was voor het eerst sinds zijn hamstringblessure weer in competitie, maar dat belette hem niet om zijn reeks op de 400 meter met 46"20 naar zijn hand te zetten.

   

  "Het was niet simpel na mijn blessure," aldus Kevin Borlée, "maar ik ben tevreden. Ik voelde me goed tijdens het 1e deel van de wedstrijd. De snelheid is er, ik zal nog enkele centiemen verbeteren."

   

  Ook broer Dylan Borlée liep mee in de reeksen, hij liet een tijd van 46"28 optekenen. De EK-limiet ligt op 45"89, de broers Borlée hebben met andere woorden nog flink wat werk voor de boeg. Jonathan, Kevin Borlée's tweelingbroer, is afwezig op het BK nadat hij in juni een elleboogbreuk opliep op training.

   

  Morgen strijden, naast Dylan en Kevin Borlée, ook Julien Watrin en Robin Vanderbemden in de finale om de Belgische titel.

  Kevin Borlée (archief) kon zich nog niet plaatsen voor het EK.

  Kevin Borlée (archief) kon zich nog niet plaatsen voor het EK.

  Bekijk hier hoe Justien Grillet naar de EK-limiet loopt