• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenlandse pers bewonderend: "Seleçiao" en "Nieuwe toernooifavoriet"

  Na de glansprestatie van de Rode Duivels schudden ook de buitenlandse kranten en analisten met het wierookvat. Vooral een "keizerlijke" Courtois en "modelkapitein" Hazard kregen veel lof.  De Braziliaanse kranten leerden een lesje: "Niemand is onverslaanbaar."

  La Gazzetta dello Sport wuifde Brazilië grappend uit: "Seleçiao".  De Italiaanse sportkrant prijst de Belgische prestatie: "De Bruyne top, Neymar flop. In Kazan is Brazilië sensationeel uitgeschakeld. Ze zijn verslagen door een eigen doelpunt en een parel van City-talent De Bruyne. Neymar liet zich enkel opmerken met een slechte schwalbe."

   

  "De Belgen versloegen Brazilië na een heel spannende en verrassende wedstrijd. Ze deden dat door in de eerste helft dodelijk toe te slaan en zich heldhaftig te verzetten in de tweede periode."

   

  De Italianen stonden ook stil bij de exit van de laatste niet-Europese ploeg. "België maakt van het wereldkampioenschap weer een Europees kampioenschap. Voor de vierde opeenvolgende keer zal een team van ons continent de beker in de lucht mogen steken."

  Rio Ferdinand op BBC: "België is de nieuwe toernooifavoriet"

  De analisten op de Britse openbare omroep BBC waren danig onder de indruk van de Rode Duivels. "Dit was een enorm resultaat. Voor aanvang van het toernooi werd getwijfeld aan de mentaliteit en het karakter van de Belgen, omdat ze twee jaar geleden teleurgesteld hebben op het EK."

   

  "Maar deze gouden generatie heeft de criticasters perfect de mond gesnoerd. De manier waarop de Belgen Brazilië ontmanteld en gepest hebben, toont dat ze met het mes tussen de tanden spelen. Zij zijn nu de nieuwe toernooifavoriet."

   

  Ook oud-Duits bondscoach Jürgen Klinsmann stak op de BBC de loftrompet over de Rode Duivels. "Het was een schitterende prestatie. Ze hebben standgehouden en gevochten. Je kunt zien dat ze over een fantastische teamspirit beschikken. Roberto Martinez levert fantastisch werk." 

   

  De manier waarop de Belgen Brazilië ontmanteld en gepest hebben, toont dat ze met het mes tussen de tanden spelen. Zij zijn nu de nieuwe toernooifavoriet.

  BBC-analist Rio Ferdinand

  L'Équipe maakt zich op voor "burenfeest"

  L'Équipe maakt zich op voor een halve finale tussen Frankrijk en België: "La fête des voisins" of "Het burenfeest" titelt de Franse sportkrant. "België heeft net de grootste prestatie uit zijn geschiedenis geleverd, maar moet nu al denken aan zijn reusachtige buur als volgende tegenstander."

   

  De sportkrant plaatst met Courtois, De Bruyne en Hazard drie "beslissende" Rode Duivels in de schijnwerpers. "Courtois was gisteren uitzonderlijk.  Hij schudde niet minder dan negen reddingen, waarvan de laatste magnifiek was, uit zijn mouwen."

   

  Kevin De Bruyne is volgens de sportkrant "tijdig ontwaakt": "Toegegeven, tot dusver bleven we wat op onze honger zitten wat de parel van Guardiola bij Manchester City betrof. Gisteren speelde hij iets hoger, waardoor hij de Duivels wel perfect kon dirigeren."

   

  In Eden Hazard zien de Fransen "een modelkapitein": "Hij is de technische leider van België. Zijn grote verdienste is dat hij de bal kan veroveren, bijhouden en enkele versnellingen kan plaatsten die de tegenstander pijn doen."

  Braziliaanse O Globo: "Niemand is onverslaanbaar"

  In Brazilië kwam de uitschakeling uiteraard snoeihard aan. Sportkrant O Globo titelde: "Deze nederlaag was een pijnlijke les: niemand is overslaanbaar". De krant plaatst vraagtekens bij bij het gebrek aan scorend vermogen bij de Seleção. Vooral de basisplaats van Gabriel Jesus werd in vraag gesteld.

  Leedvermaak in Argentinië: "Nummer zes moet wachten"

  De sportkranten in het Argentinië hadden niet al te veel medelijden met buurland Brazilië. "De zesde wereldtitel zal nog even moeten wachten", kopte Diaro Olé. De krant Clarin zag vooral hoe "Neymar een schaduw van zichzelf was".

  Algemeen Dagblad: "Nu of nooit voor de Belgen"

  Het Nederlandse Algemeen Dagblad keek bewonderend naar zijn zuiderburen. "In een ware thriller bleef België overeind tegen topfavoriet Brazilië. De halve finale voor de Rode Duivels werd groots gevierd."

   

  Volgens AD is het moment van de waarheid aangebroken voor de Rode Duivels: "Het is nu of nooit voor de Belgen, met hun gouden generatie. Frankrijk is een loodzware opponent, maar wie topfavoriet Brazilië kan laten struikelen, hoeft voor niemand meer bang te zijn."