• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsdokter: "Iedereen raakt fit voor de volgende wedstrijd"

  Bondsdokter Kris Van Crombrugge

  Bondsdokter Kris Van Crombrugge

  De dag na de nu al historische match tegen Brazilië stond voor de Rode Duivels vooral in het tekenen van het herstel. Bondsdokter Kris Van Crombrugge had ook goed nieuws over Nacer Chadli. "Op dit moment zijn alle spelers klaar voor de volgende match."

  De Rode Duivels hebben tegen Brazilië diep in hun krachtenarsenaal getast. "De meeste spelers zijn tot op de limiet gegaan. Ze hebben gelopen tot en met en gevochten tot de laatste minuut. Dat hebben we gezien na een analyse van de gegevens", beaamt Kris Van Crombrugge bij Sporza.

   

  De nadruk lag vandaag dus op het herstel. "Slapen was vandaag heel belangrijk. De spelers hebben tot de middag gehad om te recupereren. Dat is even belangrijk als trainen. Daarnaast hebben we ook gewerkt op voeding en hydratatie."

   

  "De diëtisten en foodmanagers hebben smoothies gemaakt met alle producten erin die nodig zijn om zo snel mogelijk te herstellen. Een snelle recuperatie is cruciaal op dit moment."

  "Individueel programma voor Chadli"

  Het herstel van de Rode Duivels begon eigenlijk vrijdag al, meteen na de wedstrijd. "Na een uur moeten de spelers al wel een flinke maaltijd naar binnen werken, zoals pasta. Dat is voorzien in de kleedkamer. Daarna zijn we terug naar het basiskamp gereisd en zijn alle waardes gecontroleerd", vertelt Van Crombrugge.

   

  "Alles verloopt in perfecte samenwerking met de technische staf. De coach geeft ons die verantwoordelijkheid en wij moeten dat perfect uitvoeren. Dat hebben we ook met Kompany gedaan. Het was een berekend risico om hem me te nemen. Na onderzoek bleek dat hij klaar zou zijn voor de 1/8e finales en dat is perfect uitgekomen."

   

  Hoe zit het met de fitheid van de spelers? "Nacer Chadli volgt wel een individueel programma, maar op dit moment zijn alle spelers klaar voor de volgende wedstrijd. Als er niks misgaat tijdens de volgende trainingen moet iedereen speelklaar zijn voor de match tegen Frankrijk."