• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Froome valt en verliest tijd: "Dat hoort er helaas bij, maar Parijs is nog ver"

  Chris Froome moest even veldrijden in de finale.

  0 / 0

  Het venijn zat in de staart van een gezapige eerste etappe van de Tour de France. Door valpartijen her en der kwamen Froome, Porte en Quintana op achterstand binnen.

  Op iets meer dan 5 kilometer van het einde leek Chris Froome aan de eerste schermutselingen te ontsnappen, tot hij plots zijn fiets de gracht instuurde. Hij deed nog een verwoede poging om het verschil te beperken, maar uiteindelijk kreeg hij toch al 51 seconden aan de broek gesmeerd.

   

  "Ik ben gelukkig oké", zei Froome, die wel een geschaafd truitje had. "We wisten dat de eerste dagen tricky zouden zijn. Er waren ook heel wat valpartijen. Dat is part of the game helaas. Maar het is nog ver tot Parijs."

  Ook Porte werd opgehouden door een valpartij

  Richie Porte kwam vol zelfvertrouwen naar de Tour na zijn eindzege in de Ronde van Zwitserland. Maar na de eerste rit moet de kopman van Greg Van Avermaet al meteen achtervolgen. "Ik zat heel dicht achter die val. Caruso viel vlak naast mij. Ik weet niet goed wat er gebeurd is."

   

  "Het is uiteraard geen ideale situatie, maar de Tour is nog maar pas begonnen. Morgen zijn er misschien andere renners die tijd verliezen."

  En Quintana verliest tijd door lekke band

  Nairo Quintana is in vergelijking met vorige jaren wat in de luwte aan de Tour de France gestart, maar op de eerste dag kreeg hij al meteen een opdoffer te verwerken. "Ik raakte de rand van het trottoir en brak mijn beide wielen. Ik kon niet voortrijden", zegt Quintana, die op 400 meter van de veilige 3 kilometer strandde. "Het is niet anders, we moeten voort."

  Verliezers van de dag

  • Richie Porte (Aus) - 51"
  • Adam Yates (GBr) - 51"
  • Pierre Rolland (Fra) - 51"
  • Jon Izagirre (Spa) - 51"
  • Chris Froome (GBr) - 51"
  • Domenico Pozzovivo (Ita) - 51"
  • Nairo Quintana (Col) - 1'15"
  • Egan Bernal (Col) - 1'15"
  • Pierre Latour (Fra) - 2'11"
  • David Gaudu (Fra) - 2'24"
  • Marc Soler (Spa) - 2'24"
  • Wout Poels (Ned) - 2'44"