• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Wie wint het WK? Nibali! Ah, het WK voetbal!"

  Michel Wuyts is vanaf morgen helemaal in de ban van de Tour de France, maar ook het WK voetbal is niet aan zijn aandacht ontsnapt. "Ik ben niet kapot van het niveau van het WK."

  Gevraagd naar zijn favoriet voor de wereldtitel heeft Michel Wuyts aanvankelijk nog zijn wielerpetje op. "Ik denk vooral aan Nibali." Maar ook over het WK voetbal heeft de koerscommentator een gefundeerde mening.

   

  "Mijn hart zegt België, maar mijn gezond verstand zegt Frankrijk."

   

  "Ik ben niet kapot van het niveau van dit WK. De blokvorming bij de teams is zo groot dat je tot een soort inertie komt. Als 2 blokken evenwaardig zijn, hangt het af van de individuele klasse. En de strafste stoten kwamen van Mbappé. Met ook nog Griezmann in steun en een Pogba die steeds beter wordt, zie ik Frankrijk winnen. Die individuele klasse zie ik bij andere ploegen minder. Behalve bij ons natuurlijk!"