• home
 • video
 • pas verschenen

  Villa Sporza na Brazilië-België: "platte zjat" Neymar en "de mol" in Henry

  Wesley Sonck.

  Wesley Sonck zat met een flink ei.

  Heeft u tijdens uw wilde feestavond en -nacht geen tijd gehad voor Villla Sporza? Geen nood, op deze pagina zetten we nog enkele opvallende fragmenten op een rijtje.

  Hoe vangen we de schorsing van Meunier op?

  Thomas Meunier slikte tegen Brazilië zijn tweede gele kaart en mist de halve finale tegen Frankrijk. Hoe moet Roberto Martinez zijn afwezigheid opvangen? Wesley Sonck was alvast niet te spreken over hoe het been van Neymar bij die gele fase weer bleef hangen. "Hij doet alles om iedereen te bedotten." Sonck was op een ei aan het broeden over de Braziliaanse vedette, maar spaarde zijn salvo nog even op.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De nieuwe bijnaam van Neymar: platte zjat

  Dat ei kwam er niet veel later dan toch uit. Wesley Sonck rekende eventjes af met Neymar. "Tegen België was het veel minder, maar het is het hele toernooi al van dattum geweest", doelde Sonck op de penaltyfase met Neymar bij Fellaini.

   

  "In Ninove hebben we een heel mooi woord voor iemand die valt: een platte zjat. Ik bedoel dit wel ludiek, want hij kan onwaarschijnlijk goed voetballen. Maar als je zo goed bent, dan hoef je dit niet te doen. Het is erg dat je dit moet laten zien."

   

  Jan Mulder wilde wat meer duiding over de term. "We gebruiken het voor iemand die tegen niets kan. Als je hem een duwtje geven, dan gaat hij liggen. Hij heeft dat allemaal niet nodig. Dit zou moeten verdwijnen. Opstaan en voortspelen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hoe zal Thierry Henry zich dinsdag voelen?

  Voor één iemand zal de halve finale Frankrijk-België zeker een speciale wedstrijd worden. De assistent van Roberto Martinez leefde volop mee in de kwartfinale tegen Brazilië.

   

  Frank Boeckx: "Wij hebben de mol in onze groep. Beter dan een Belg op de bank bij Frankrijk. Hij zal alles weten van hen en zal dat perfect kunnen analyseren. Hij kent die spelers door en door. Het is een grote hulp om hem er bij te zetten. Ik zie liever een Fransman bij ons op de bank dan een Belg bij hen op de bank."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.