• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Hebben hier donderdag een kwartiertje op getraind"

  Jan Vertonghen en Dries Mertens vieren de zege.

  Jan Vertonghen en Dries Mertens vieren de zege.

  De Rode Duivels hebben Brazilië verrast met een tactisch meesterplan van bondscoach Roberto Martinez. "Zo hadden we nog nooit gespeeld, maar iedereen geloofde erin", zegt Jan Vertonghen.

  "Het is ongelooflijk dat we dit presteren tegen een topfavoriet. Ik ben helemaal kapot", vertelt Jan Vertonghen. "We stonden onder zoveel druk, maar we hebben ons leven gegeven en dat heeft opgebracht."

   

  Brazilië beet zijn tanden stuk op het tactische plan van de Belgen. "We hadden zo nog nooit gespeeld, ook niet in oefenwedstrijden. We hebben ook heel weinig tijd gehad om erop te trainen. Ik denk dat we er donderdag op training misschien een kwartiertje op getraind hebben. Maar er is veel over gesproken en we geloofden er allemaal in."

   

  "We verdienen deze overwinning. Deze match hadden we nodig om te tonen dat we geen verloren gouden generatie zijn. We staan er. Je voelde dat het geloof in eigen kunnen veel groter was dan tegen Argentinië (op het WK 2014, red) of tegen Wales (op het EK 2016, red). We zijn niet in de underdogpositie gekropen, maar we hebben in onszelf geloofd."

   

  "Dit is een ongelooflijke prestatie van de staf en van het team. Hier zal nog veel over gezegd worden. We gaan er toch even van genieten, maar dan draaien we de knop om richting Frankrijk. We hebben ons doel nog niet bereikt, al was dit wel een geweldige stap."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hazard: "Op ons niveau kunnen we iedereen kloppen"

  "We zijn heel moe, maar heel tevreden met deze ploegprestatie", zegt Eden Hazard. "Als we op ons niveau zijn, kunnen we iedereen kloppen. We beseffen wel wat we gepresteerd hebben. We zijn niet verrast. We zijn ons bewust van onze kwaliteiten, zowel individueel als collectief."

   

  "Onze tactiek was duidelijk. We wilden de bal aan Brazilië laten en op de tegenaanval spelen. Tegen Brazilië heb je ook wat geluk nodig en dat hadden we in het begin van de wedstrijd."

   

  "Frankrijk? Voor mij zijn zij de favoriet. Ze hebben heel veel kwaliteiten en zijn ook als ploeg heel solide. Het wordt een heel andere wedstrijd. Voor zulke matchen speel je voetbal. We gaan goed rusten nu. Het wordt niet simpel."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.