• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sunweb wint ploegentijdrit in de Giro Rosa

  Team Sunweb was 1 seconde sneller dan Michtelton-Scott.

  Team Sunweb was 1 seconde sneller dan Michtelton-Scott.

  De Tour staat dan wel voor de deur, maar ook bij de vrouwen wordt er met de Giro Rosa dezer dagen op hoog niveau gekoerst. In de eerste etappe, een ploegentijdrit, was Sunweb vandaag de sterkste. De Nederlandse Ellen van Dijk is de 1e leider.

  Omdat de Giro Rosa de enige grote ronde is voor vrouwen, staan bijna alle toppers er aan de start. De rittenkoers telt 10 etappes, begint vandaag en eindigt op 15 juli. Anna van der Breggen, de titelverdedigster, is niet van de partij. Zij richt zich op de wereldbeker mountainbiken.

   

  In de eerste etappe van de Giro Rosa moesten de rensters in Verbania een ploegentijdrit van 15, 5 kilometer afwerken.  In die ploegentijdrit was Team Sunweb met 18'24" net 1 seconde sneller dan het Australische Mitchelton-Scott. Boels-Dolmans Cycling strandde op 12 seconden.

   

  De Nederlandse Ellen van Dijk kwam als eerste over de finish, en mag dus ook als 1e de roze leiderstrui aantrekken. Er neemt geen enkel Belgisch team deel aan de 29e editie van de Giro Rosa.

  Giro Rosa - etappe 1
  1. Team Sunweb 18'25"
  2. Mitchelton Scott +1"
  3. Boels-Dolmans Cycling +12"
  Ellen van Dijk is de eerste leider in de Giro Rosa.

  Ellen van Dijk is de eerste leider in de Giro Rosa.