• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Frankrijk niet sprankelend, wel dodelijk efficiënt"

  Frankrijk kon als eerste zijn plaats bij de beste 4 van het WK boeken, maar opnieuw kon het de analisten bij Sporza niet overtuigen. "Frankrijk is op papier goed, maar de dash ontbreekt."

  Frankrijk-Uruguay werd geen memorabele kwartfinale, maar daar maalde niemand in Frankrijk om. "Het is niet sprankelend, maar wel dodelijk efficiënt", zegt Wesley Sonck. "Ze geven mij de indruk dat ze het zonder energie te verspillen willen doen. Dat is ook een manier. Met een flits of een standaardsituatie kunnen ze de match beslissen."

   

  "Ik zou als België minder bang zijn voor Frankrijk dan voor Brazilië. Op papier is Frankrijk goed, maar het ontbreekt dash", zegt Dennis van Wijk. "Pogba was vandaag toch weer flauwtjes."

   

  Frankrijk had ook het geluk dat het verweer van Uruguay pover was. "Af en toe probeerden ze het vanaf de zijkant, maar ik kan niet begrijpen hoe zo'n Stuani er 21 heeft gemaakt voor Girona", zegt Sonck. "Als ploeg staat Uruguay goed, maar met Cavani misten ze een belangrijke speler die het verschil had moeten maken", zegt Van Wijk.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.