• home
 • video
 • pas verschenen

  Analisten: "Dit geeft zo'n bevrediging, meer dan via een route met zwakke tegenstanders"

  Next: Frankrijk, komende dinsdag.

  Brazilië-België was een wedstrijd om in te kaderen. Ook in het WK-dorp onder de VRT-toren was de vreugde enorm. "Dit geeft zo'n voldoening voor deze spelers", klonk het.

  "Wat een zenuwslopende wedstrijd", reageerde Jan Mulder kort na het laatste fluitsignaal. "Thibaut Courtois werd steeds beter. Er zijn wel een paar helden. Voel je nu ook dat dit bevrediging geeft, meer dan via een route met zwakke tegenstanders. Dit is zo'n voldoening voor die spelers. Het was even een linke soep, maar je wint. Dat is zo lekker."

   

  Ook Youri Mulder was onder de indruk. "Je zag Lukaku Martinez knuffelen na het einde. Hij moest een opdracht vervullen: verdedigen op Marcelo. Ze hebben zoiets over voor het team. De Bruyne liep op een bepaald moment zelfs in de spits. Als je met veel aanvallende spelers wil voetballen, dan moet je af en toe ook iets voor mekaar over hebben. Dat heeft deze groep wel."

   

  Geert De Vlieger: "Dit is zo'n dag waarop het moest gebeuren. Ik heb een paar keer gedacht: het zal toch niet... Maar je verdient het ook eens om het geluk aan je kant te hebben. Die penaltyfase met Jesus? Ja, dat was een strafschop. Daar moeten we objectief in zijn."

   

  En nu? "We zijn misschien wel de favoriet als je dit Brazilië uitschakelt. Nu voel je echt: we hebben op papier de moeilijkste tegenstander geklopt. Nu moet je gewoon keihard doorgaan", gaat De Vlieger verder.

   

  "Velen zeiden dat de Duivels het niet op deze manier konden, met drie centrale verdedigers. Alles moest veranderd worden. Wel: laat ons deze azijnpissers maar even vermelden. Als je de tactische rijpheid van deze ploeg ziet, dan zijn de credits voor diegene die het plan neerlegt en zij die het uitvoeren."

   

  "Manoeuvreer je tegen Frankrijk maar weer in de rol van underdog, zodat je diezelfde concentratie hebt", gaf Youri Mulder nog mee. "De Belgen waren enorm geconcentreerd in de taken die Martinez hen had opgedragen. Ze hebben deze wedstrijd als een team aangepakt."

  De WK-studio analyseert Brazilië-België