• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Bij Everton al vaker in dit systeem gespeeld"

  Romelu Lukaku was een gesel voor de Braziliaanse defensie.

  Romelu Lukaku was een gesel voor de Braziliaanse defensie.

  De Rode Duivels hebben Brazilië uit het toernooi geknikkerd met een voor hen nieuwe veldbezetting, behalve dan voor Romelu Lukaku. "Ik wist perfect wat ik moest doen", zegt de aanvaller.

  Het tactische plan van Roberto Martinez heeft Brazilië op de knieën gekregen. "Ik heb bij Everton (de ex-club van Lukaku en Martinez, red) vaker in dit systeem gespeeld. Ik wist perfect wat ik moest doen", klinkt het.

   

  "Ik heb Eden Hazard en Kevin De Bruyne geholpen en hen uitgelegd hoe ze moesten staan en wat er moest gebeuren. Eén keer uitleggen was genoeg. We hebben het plannetje perfect uitgevoerd. We hebben verdiend gewonnen."

   

  Lukaku speelde ook zonder te scoren opnieuw een beresterke wedstrijd. "Mijn allround spel is altijd mijn sterkste punt. Ik probeer andere spelers beter te maken. Ik wil zoveel mogelijk scoren en ook zoveel mogelijk assists geven. Ik ben goed bezig voor de ploeg. Zo kan ik ook belangrijk zijn."

   

  "Het is nu even genieten en vanaf zondag kijken we vooruit naar de halve finales. Frankrijk is een heel moeilijke tegenstander, maar we zullen weinig motivatie nodig hebben. Een paar spelers zijn nu al supergemotiveerd om tegen Frankrijk te spelen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kompany: "Begrafenisstemming bij de Brazilianen"

  Vincent Kompany dook pas om middernacht op voor de Sporza-camera, want de verdediger zit vast bij de antidopingcontrole. "Samen met twee Brazilianen. Het was daar een begrafenisstemming", vertelt de verdediger.

   

  "We hebben echt alles gegeven op het veld. Ik ben zó trots dat deze ploeg zo hard kan werken op het veld. We kennen het talent en er is veel gesproken over wat we konden leren uit de match tegen Japan. Dat was het belangrijkste."

   

  "We voelden dat we Brazilië pijn konden doen en dat hebben we fantastisch gedaan. Dit is een kinderdroom die uitkomt, echt uitzonderlijk. We zijn gemotiveerd voor de volgende wedstrijd. We waren niet bang voor Brazilië en ook Frankrijk vrezen we niet."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Witsel: "Brazilië kloppen is een droom"

  "Dit is het hoogste van het hoogste", sprak Axel Witsel. "Als profvoetballer kan je niet meer dromen dan winnen van Brazilië. Als kleine jongens keken we allemaal naar het WK op tv. Het is niet te beseffen dat we daar nu zelf staan. In België zal ook iedereen gek worden. Zelf zijn we vooral heel gelukkig."

   

  "We hebben tegen Brazilië getoond dat we een echt team zijn. We hebben fantastisch gespeeld, heel intelligent in ons positiespel. De 1e helft was nagenoeg perfect. We waren heel goed georganiseerd en sterk op de tegenaanval. Op die manier deden we Brazilië heel veel pijn."

   

  "Of we nu dromen van de wereldtitel? Als je in de halve finale staat, kan je niet anders. Natuurlijk geloven we daarin. Maar eerst gaan we goed recuperen en zorgen dat we er dinsdag opnieuw staan."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.