• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos over geflirt tussen Ronaldo en Juventus: "Ik zou het niet doen"

  Cristiano Ronaldo.

  Verhuist Cristiano Ronaldo naar Italië?

  Hangt er echt een spraakmakende transfer in de lucht? Cristiano Ronaldo zou op het punt staan om bij Juventus te tekenen. Filip Joos: "Het is een botsing van ego's tussen hem en de voorzitter van Real."

  "Zo'n slechte zaak doet Real niet"

  Hoe concreet is het geflirt tussen Ronaldo en Juventus? "Als ik de Italiaanse en Spaanse - ook Madrileense - media lees, dan is het zo goed als in kannen en kruiken", zegt Filip Joos vanuit Rusland.

   

  "Normaal werd hij vandaag zelfs al voorgesteld, maar de komma's in zijn contract zijn nog niet in orde. Hij zou nu dus inderdaad vertrekken, iets wat hij al enkele keren had aangekondigd. En hij zei het ook na die Champions League-finale."

   

  "Het is een botsing van ego's tussen hem en de voorzitter van Real, Florentino Perez. Ronaldo is gekomen onder zijn voorganger. Hij verdient veel minder dan Lionel Messi en voelt zich niet gewaardeerd."

   

  "Hij is natuurlijk ook al 33 jaar. Bij Real zullen ze ook wel denken: als we ooit nog geld voor hem willen krijgen, dan is het nu. Ze hebben hem voor 96 miljoen euro gehaald bij United en zouden er nu 100 miljoen euro voor krijgen. Intussen heeft hij 450 doelpunten gemaakt. Zo'n slechte zaak doet Real dus niet."

  "Je haalt een showman binnen die vooral aan zichzelf denkt"

  Is het een goeie keuze van Juventus? Filip Joos: "Eerlijk: ik zou het niet doen. Ronaldo zal uiteraard goals maken, maar je krijgt een enorm onevenwicht in je kern. Hij zal veel meer verdienen."

   

  "Het aanzien van de Serie A zal natuurlijk stijgen, maar Juventus staat bekend als de oerploeg bij uitstek, het enorme collectief. Maar je haalt een showman binnen die vooral aan zichzelf denkt. Al doet hij natuurlijk een ploeg winnen, dat kun je niet ontkennen."