• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-collega van Martinez: "Roberto zei: verdedigen, dat doe ik niet"

  Ian Darke en Roberto Martinez zaten jarenlang naast elkaar in de perstribune.

  Ian Darke en Roberto Martinez zaten jarenlang naast elkaar in de perstribune.

  Deze avond zijn alle Belgische ogen gericht op de Rode Duivels en op Roberto Martinez. Om de bondscoach nog beter te leren kennen, legden we ons oor te luister bij Ian Darke. Jarenlang was Martinez de rechterhand van de Britse voetbalcommentator.

  "Ik leerde Roberto kennen toen we samen voetbalwedstrijden becommentarieerden op de Amerikaanse televisie. We hebben heel lange conversaties gehad over alles wat met voetbal te maken heeft", zegt Ian Darke.

   

  "In 2010 leverden we commentaar bij een wedstrijd van Italië op het WK in Zuid-Afrika. Ik weet nog dat hij zich op de terugweg op de achterbank van de auto had gezet en een groot verslag schreef over het verloop van die wedstrijd. Het was fascinerend om hem zo ijverig bezig te zien."

  "Martinez behoort tot de goede kerels in de voetbalwereld"

  "Martinez  is een charmante kerel en altijd goed gekleed. Het is een plezier om tijd met hem door te brengen. Bovendien is hij een heel goeie analist, aangezien hij een grondige kennis heeft van het spelletje."

   

  "Hij kan ook heel eerlijk zijn. Zeker met de spelers. In Everton werd het op het einde te veel, wat elke coach wel eens meemaakt. Vandaag is hij zijn reputatie aan het heropbouwen met de Belgische nationale ploeg."

   

  "Ik heb gemerkt dat Martinez een aanvallende coach is. Zo zei hij ooit eens dat hij niet echt verdedigt met zijn team. Tegen Brazilië zal dat wel moeten gebeuren. Maar zijn aanpak met België zou wel eens de juiste kunnen zijn voor de wedstrijd tegen de Brazilianen." 

   

  "Martinez is coach geworden om in grote wedstrijden aanwezig te zijn. Hij weet dat hij met België geschiedenis kan schrijven. En daar hoort natuurlijk een beetje stress bij."