• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse bondscoach Tite in 2012: "Neymar is slecht voorbeeld voor de jeugd"

  Tite 6 jaar geleden, heerlijk rustig en verontwaardigd.

  Igor De Camargo, Marc Degryse, Jan Mulder en Geert De Vlieger hebben in Villa Sporza van donderdag 5 juli een stevig boompje opgezet over België-Brazilië. Enkele opmerkelijke passages uit de aflevering ziet u hier.

  "Ik vind Neymar geen acteur"

  Dat Romelu Lukaku rad van tong is, wisten we al. Maar dat de aanvaller ook een mondje Portugees spreekt, was ons ontgaan. Gisteren, op de persconferentie voor het duel met Brazilië, beantwoordde Lukaku een vraag van een Braziliaanse journalist over Neymar wel heel vlotjes.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De vraag en het antwoord van Lukaku in het Portugees:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "De eerste zwabberbal..."

  Op vorige Wereldbekers was de bal al te vaak een gespreksthema. Dat is ditmaal anders met de Telstar 18.

   

  De eerste Telstars dateren van de WK's in 1970 en 1974. Geert De Vlieger toont ze allemaal, met ook nog de Tango (1978 en 1982), de Azteca (1986), de Etrusco (1990), de Questra (1994), de Tricolore (1998), de Fevernova (2002), de Teamgeist (2006), de Jabulani (2010) en de Brazuca (2014). 

  "50% voor België en 50% voor Brazilië"

  Igor De Camargo was voor de gelegenheid te gast in de Villa. Voor de Braziliaanse Belg wordt het vanavond schipperen: supporteren voor België of Brazilië?

   

  "Ik win altijd. Ik ben 50% voor België en 50% voor Brazilië. Ik heb met bijna alle Belgische jongens gespeeld en ik voel me hier thuis. Ik zal hier nog 2 jaar voetballen en daarna zie ik nog wel wat ik doe: in België blijven wonen of terugkeren naar Brazilië. Dat wordt een moeilijke keuze", zegt De Camargo. 

  Wat gebeurt er als de coach "Neymar" roept?

  Neymar Junior is een uitstekende voetballer die menig liefhebber dit WK al danig op de zenuwen gewerkt heeft. Met zijn soms belachelijke tierlantijntjes en onnozele komedie bij al dan niet zware overtredingen maakt de Braziliaan zich niet geliefd bij het grote publiek.

   

  Het is al zo ver gekomen dat jonge voetballers Neymar beginnen na te bootsen. Zo ziet u hieronder in een grappig filmpje.

  "Neymar is slecht voorbeeld voor de jeugd"

  In 2012 was Tite, de huidige bondscoach van Brazilië, trainer van Corinthians. Na een match tegen het Santos van Neymar beklaagde Tite zich over het gedrag van de steraanvaller-in-wording.

   

  "Op een bepaald moment viel Neymar en rolde hij over het veld. Een speler van mij werd uitgesloten. Toen mijn speler het veld verlaten had, stond Neymar op. Er was niks aan de hand. Nooit gezien. Een blessure veinzen en daar voordeel uit halen, is een slecht voorbeeld voor de jeugd", zei Tite.

  De volledige uitzending van Villa Sporza: