• home
 • video
 • pas verschenen

  U zoekt tijdens het WK massaal naar "buitenspel" en "Brabançonne"

  Kent u de tekst van ons volkslied?

  Vrijwel iedereen is dezer dagen bezig met het WK voetbal. Zoekmachine Google lijst net voor de kwartfinales enkele zoekresultaten op. 

  Meest gezochte voetbalspelers wereldwijd tijdens het WK

  "Usual suspect" Cristiano Ronaldo staat bovenaan deze lijst. Ronaldo moest het WK in de vorige ronde al verlaten, maar wellicht heeft zijn geflirt met Juventus de ster op één in deze zoeklijst gezet.

   

  Opvallend: voor Lionel Messi is er geen plaats in de top 3. Eden Hazard (op 7) is de eerste Belg in deze lijst, Romelu Lukaku haalt nog net de top 10.

   

  Kijken we naar de meest gezochte Rode Duivels wereldwijd, dan neemt Nacer Chadli na Eden Hazard en Romelu Lukaku de derde plaats voor zijn rekening. Zijn winnende treffer tegen Japan zit daar uiteraard voor iets tussen. In eigen land werd Dries Mertens na Eden Hazard en Romelu Lukaku het meest gezocht via Google. Is zijn opvallende haarcoupe een verklaring?

  Meest gezochte voetballers wereldwijd tijdens het WK:
  1. Cristiano Ronaldo
  2. Neymar
  3. Harry Kane
  4. Lionel Messi
  5. Toni Kroos
  6. Diego Costa
  7. Eden Hazard
  8. Philippe Coutinho
  9. Romelu Lukaku
  10. James Rodriguez

  Voor vorst, voor vrijheid en voor recht

  21 juli vormt een piek in de zoekresultaten naar de Brabançonne, maar ook tijdens het WK komt onze nationale trots naar boven. Tijdens het WK van 2014 was er al een piek, tijdens dit WK wordt de lat nog wat hoger gelegd.

  En dan was er nog... buitenspel

  Wie in zijn vriendengroep niet buitenspel gezet wil worden, doet tijdens het WK wat opfrissingswerk. Belgen zoeken tot 4 keer meer dan normaal naar buitenspel, zo stelt Google vast.