• home
 • video
 • pas verschenen

  Kok Rode Duivels: "Het menu is gemaakt tot en met 16 juli"

  Dewulf toont bondscoach Martinez het gevarieerde aanbod.

  Bartel Dewulf toont bondscoach Martinez het gevarieerde aanbod.

  Bartel Dewulf is de chef-kok van de Rode Duivels. Hij volgt ze 5 weken lang van hotel naar hotel, vaak is hij al eerder ter plaatse. Zo ook in Kazan, waar de Belgen vanavond Brazilië treffen. "De dag van de match eten we pasta met kip", zegt Dewulf aan Sporza.

  Enkele dagen voor de kwartfinale werden er al meer suikerrijke gerechten geserveerd, zoals pannenkoeken, naast een assortiment van verschillende pasta's. Vandaag roert Dewulf zelf weer in de potten. "Vooral de dag van de wedstrijd zelf is een saaie dag, want dan eten ze pasta met kip. We proberen dat zo creatief mogelijk voor te stellen, maar dat is niet gemakkelijk."

  "Lotus-speculoos wordt opgestuurd"

  De Rode Duivels krijgen elke dag een gevarieerd en heel uitgebreid aanbod aan maaltijden. Er is vlees, vis en vegetarisch. "Als je vijf à zes weken mensen moet te eten geven, zorg je best voor voldoende variatie. Af en toe eten we wel  2 keer hetzelfde, wanneer er bepaalde ingrediënten niet voorhanden zijn."

   

  Er zijn genoeg warenhuizen in Rusland, maar toch laat Dewulf nog etenswaren overkomen. "De Lotus-speculoos laten we overvliegen, want die vinden we hier niet."

   

  Dewulf heeft zijn huiswerk helemaal gemaakt. "Ik heb menu's tot en met 16 juli." De Duivels kunnen - om meerdere redenen - dus maar beter winnen.