• home
 • video
 • pas verschenen

  Anticlimax voor Meunier: geschorst voor halve finale

  Thomas Meunier vloert Neymar en is geschorst voor de halve finale.

  Thomas Meunier vloert Neymar en is geschorst voor de halve finale.

  De Rode Duivels hebben zich na een 2-1-zege tegen Brazilië geplaatst voor de halve finale. Thomas Meunier ziet die wedstrijd tegen Frankrijk wel aan zijn neus voorbijgaan na een overtreding op Neymar.

  In de 70e minuut van de wedstrijd staan de Duivels nog steeds 0-2 voor. Meunier rukt op, maar moet na balverlies flink vaartmaken om de Braziliaanse tegenaanval tot staan te brengen.

   

  Halverwege de eigen helft legt Meunier PSG-ploegmaat Neymar neer, en krijgt daarvoor een terechte gele kaart. Daardoor is de flankspeler geschorst voor de halve finale tegen Frankrijk, want in de openingswedstrijd tegen Panama liep hij ook al tegen een geel karton aan. Dat wordt dus puzzelen voor bondscoach Martinez.

  Meunier: "Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière"

  Thomas Meunier kwam in een reactie na de match eerst terug op de 1-2-overwinning tegen Brazilië.

   

  "Het is ongelooflijk! We hebben het gewonnen in de 1e helft, en in de 2e moesten de Brazilianen komen. Ze hebben ons wat onderschat in de 1e helft denk ik, met traag en rustig spel, en veel individuele acties."

   

  "Maar in de tweede periode versnelden ze. We hebben ons voor 110 procent gegeven. Dit is de mooiste overwinning van mijn carrière."

  Ondanks zijn schorsing vierde een uitgelaten Meunier de overwinning met zijn vriendin.

  Ondanks zijn schorsing vierde een uitgelaten Meunier de overwinning met zijn vriendin.

  Meunier: "Mijn gele kaart? Godsonterend, maar we hebben Brazilië uitgeschakeld!"

  Thomas Meunier had veel lof over voor de tactiek van bondscoach Martinez. "Heel goed bedacht van hem. Niemand wist het, of had het verwacht. We hebben defensief alles gegeven."

   

  "Ikzelf heb offensief geen enkel plezier beleefd. Iedereen werkte voor elkaar. Chadli, Fellaini, Vertonghen, allemaal. Dit was een overwinning voor het vaderland."

   

  Met zijn gele kaart was Meunier natuurlijk veel minder gelukkig. "Het is godsonterend, maar dat is voetbal. Zo kunnen we misschien tot de finale doorstoten."

   

  "Ik zal die gele kaart nu vergeten, en onze overwinning stevig vieren. Want", aldus een trotse Meunier, "we hebben Brazilië uitgeschakeld. We hebben Brazilië uitgeschakeld!"

  Bekijk hier hoe Meunier tegen een gele kaart aanloopt

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.