• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA: "Regel rond vierde wissel in verlengingen onmiddellijk van kracht"

  Een vierde wissel in de verlengingen mag vanaf nu ook in UEFA-wedstrijden.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft een nieuwe regel ingevoerd rond het aantal wissels tijdens verlengingen. Vanaf nu mag er ook in verlengingen van Europese wedstrijden zoals de Europa League en Champions League een vierde wissel doorgevoerd worden. "De wijzigingen zijn onmiddellijk van kracht", klinkt het.

  Tijdens de reguliere speeltijd mogen er steeds 3 spelers vervangen worden maar daar komt dus nog 1 bij in de verleningen. Het nieuws rond de wijziging werd door UEFA eind maart al aangekondigd, maar werd nu pas officieel bekendgemaakt. 

   

  Een club mag maximaal 4 nieuwe invallers inzetten tijdens de volledige 120 minuten. Bij de competitie van de jeugdteams zullen er zelfs 5 wissels toegestaan worden. Die mogen wel maar op maximaal 3 momenten doorgevoerd worden.

   

  De FIFA voerde deze wijziging al eerder door. Op de Wereldbeker in Rusland werd er voor het eerst een vierde wissel doorgevoerd tijdens de wedstrijd Rusland-Spanje. De Rus Aleksandr Jerochin kwam voor Rusland de 97ste minuut op het veld. De Spanjaard Rodrigo maakte voor Spanje zijn intrede in de 104de minuut.

  Rodrigo (links) werd voor Spanje de vierde wissel in 1 wedstrijd op het WK.

  Rodrigo (links) werd voor Spanje de vierde wissel in 1 wedstrijd op het WK.

  Ook het reglement rond het gebruik van elektronische communicatie in de technische zone is gewijzigd. "Kleine, mobiele in de hand te houden toestellen zijn toegelaten wanneer er een direct verband is met het welzijn of de veiligheid van een speler of omwille van tactische redenen."