• home
 • video
 • pas verschenen

  Haalt Nibali zijn wonderbenen van 2014 weer boven? "Waarom niet?"

  Vincenzo Nibali

  Vindt Nibali zijn topvorm van 2014 dit jaar opnieuw terug?

  De Ronde van Frankrijk komt steeds dichterbij en de spanning neemt almaar toe. Chris Froome en Vincenzo Nibali zijn de enige ex-winnaars aan de start. De Italiaanse Milaan-San Remo-winnaar is naar eigen zeggen zowel "bang als opgewonden" bij zijn 7e Tour de France.

  "Wat er ook gebeurt, ik accepteer mijn resultaat"

  Nog 2 keer slapen en de 105e editie van de Ronde van Frankrijk gaat van start. 4 jaar na zijn tourwinst lijkt Vincenzo Nibali klaar om weer mee te strijden om de gele trui. Slechts 3 Italianen wonnen ooit 2 keer de Ronde van Frankrijk: Ottavio Bottechia (1924 en 1925), Gino Bartali (1938 en 1948) en Fausto Coppi (1949 en 1952). De renner van Bahrain-Merida kan dus Italiaanse wielergeschiedenis schrijven bij winst.

   

  In een interview met Cyclingnews vertelt Nibali dat hij zonder druk start. "Als het niet verloopt zoals gepland, als ik geen 2e Tour win, zal dat voor mij niets veranderen. Ik ben ook niet geïnteresseerd in wat mensen zeggen als ze twijfelen aan mijn prestaties. Ik weet dat ik hard heb gewerkt om een goede Tour te rijden. We zien wel hoe het verloopt."

   

  "Natuurlijk ben ik bang om naar de Tour te gaan en enorm te falen", geeft de 34-jarige Italiaan toe. "Of misschien ben ik wel opgewonden om opnieuw een goed resultaat te rijden. Wat er ook gebeurt en wat de mensen ook zeggen, ik ga mijn race rijden en het resultaat accepteren."

  Vincenzo Nibali en Chris Froome

  Krijgen we een strijd tussen deze 2 ex-winnaars?

  Strijd tussen de 2 ex-winnaars?

  Met Froome en Nibali staan er zaterdag 2 ex-winnaars aan de start. De Brit reed - en won - de Giro dit jaar en is na de hele hetze rond zijn al dan niet schorsing in de Tour ongetwijfeld uit op een goed resultaat. Nibali reed de Giro niet en wordt als een van de grootste belagers van Froome aanzien. Maar of hij zijn topvorm van 2014 zal terugvinden, valt nog af te wachten.

   

  "Ik ben niet bang om toe te geven dat ik in 2014 mijn beste vorm ooit had. Maar laten we hopen dat het dit jaar weer zo is. Ik heb in geen enkele van de 21 etappes al te veel afgezien toen. Geen enkele. Dat is waar een wielrenner op hoopt: om de sterkste te zijn, elke dag opnieuw."

   

  Of het dit jaar opnieuw kan lukken? "Waarom niet?", zegt Nibali. "Maar dan moet alles wel perfect verlopen. Het zal niet makkelijk worden, maar dat is het nooit. Maar diep vanbinnen heb ik dat misschien ook wel het liefst."

  Ik ben niet bang om toe te geven dat ik in 2014 mijn beste vorm ooit had. Maar laten we hopen dat het dit jaar opnieuw zo is.

  Vincenzo Nibali